Els Col·loquis de Vic es dediquen a la festa

Enguany se celebra la 20a edició

Redacció Osona.com
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:27h
Els Col·loquis de Vic són una trobada i un debat entre professionals de les humanitats i alguns dels millors especialistes universitaris del moment, per tal d’aprofundir un tema comú, que aquest any serà “La festa”. L’objectiu principal és debatre les aportacions de cada un dels especialistes.

Enguany, se celebra la 20a edició. El primer acte es farà el dijous,1 d’octubre, a les 12 h, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, amb la intervenció de Gregorio Luri, amb la ponència: “La festa és la celebració del nostre ordre”. A la mateixa tarda, a partir de les 16 h, continuaran els col·loquis a la sala de plens del Consell Comarcal d’Osona, on es presentarà el llibre de les intervencions de l’edició 2014, en la qual es va tractar el tema de la guerra. A continuació, el doctor Antoni Bosch-Veciana (URL) impartirà la ponència “Festa, filosofia, amistat” i finalment es llegiran les comunicacions del primer àmbit, seguides dels corresponents debats.

L’endemà divendres, 2 d’octubre, a partir de les 10 h, continuaran els col·loquis a la sala de plens del Consell Comarcal. Primer es llegiran les comunicacions del segon àmbit, seguides dels corresponents debats; a les 12.30 h, el doctor Giuseppe Di Giacomo (La Sapienza) impartirà la ponència “La festa e l’arte” i a les 14 h tindrà lloc la cloenda amb la intervenció del president de l’ens comarcal, Joan Roca.

Les entitats organitzadores dels Col·loquis de Vic són: l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona, la Societat Catalana de Filosofia, la Societat de Filosofia del País Valencià, l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, la Sapienza, la Università di Roma, l’Institut de Dret i Tecnologia (UAB) i la Universitat de Vic. També hi col·laboren el Patronat d’Estudis Osonencs, la Facultat de Filosofia de la UB i el Col·legi Sant Miquel dels Sants.
 

Més informació i programa

Arxivat a