Un vot imparable

Creu Roja ofereix un servei especial d’ambulància a les persones ingressades a l’hospital

Un dels malalts que han sol·licitat el servei
Un dels malalts que han sol·licitat el servei | Ester Dachs
Ester Dachs
28 de setembre del 2015
Actualitzat el 30 de setembre a les 10:33h

El dret a vot està reconegut a tots els ciutadans de Catalunya, però hi ha un col·lectiu que té molt complicat exercir-lo: els hospitalitzats. Per als malalts osonencs, Creu Roja ha facilitat un servei d’ambulància que els ha permès arribar als col·legis electorals d’una forma segura.

El voluntaris han anat a recollir els malalts a la seva habitació i els han traslladat fins a la porta del col·legi electoral. Si el sol·licitant s’hi veia en cor, se l’ha portat en llitera fins a l'urna. En cas contrari, el president de la mesa ha entrat a l’ambulància per recollir la papereta en persona.

A l’Hospital Universitari de Vic, quatre persones ingressades han sol·licitat aquest servei. Tots elles es queixen de la falta de facilitats per exercir el seu dret. El vot per correu no és viable per a ells ja que és necessari demanar-lo amb antelació i “ningú té previst posar-se malalt, si fos una operació programada seria diferent”, comenta un dels afectats.

En cas de malaltia de llarga durada tampoc resulta fàcil. “Has d’anar a Correus per demanar el vot”, explica un altre dels malalts, “o donar poder davant de notari a un familiar perquè ho faci per tu”.  Tots opinen que si es pogués habilitar un col·legi a les mateixes instal·lacions de l’hospital el nombre de participants augmentaria exponencialment.

A part dels usuaris de Creu Roja, l’Hospital Universitari de Vic ha comptabilitzat al menys una desena de malalts menys greus que han anat a votar amb la seves famílies.

Creu Roja i altres organitzacions també han facilitat el transport de persones que no estaven ingressades però que tenien la mobilitat reduïda. És el cas del matrimoni format per Gonçal Bellés i Maria Sala, els dos de més de 90 anys, que han estat els últims de votar al col·legi de Montrodon, en mig d’aplaudiments de tot el personal present.
 

Un dels pacients ingressats a l'Hospital, en el seu trasllat amb ambulància. Foto: Ester Dachs

Arxivat a