Ramon Espadaler no es planteja dimitir

Unió admet que els resultats no els han anat bé, però anuncia la intenció de presentar candidatura a les properes eleccions espanyoles

Espadaler i Duran valorant els resultats
Espadaler i Duran valorant els resultats | Sergi Cámara
Nació Digital
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:43h

Assumpció de la derrota. Això és, en poques paraules, el que ha fet el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida aquest diumenge, després de confirmar que el seu partit no ha obtingut cap diputat al nou Parlament de Catalunya. "Les coses no ens han anat bé i no tindrem la veu que esperàvem", ha explicat un Duran Lleida que ha donat la cara tot i no ser el candidat a la presidència de la Generalitat. "Unió ha perdut les eleccions", deia prèviament per afrontar la compareixença amb claredat.

Duran i Lleida ha explicat que ara li toca "assumir" la "responsabilitat" del resultat electoral. En aquest sentit, ha anunciat que posarà el càrrec a disposició del partit, i que ho farà al consell nacional que celebrarà Unió el proper 17 d'octubre. Duran, però, no ha parlat en cap moment de dimissió.

El líder d'Unió, però, no s'ha quedat aquí. El que també ha anunciat és que la seva formació presentarà una candidatura a les properes eleccions espanyoles, les que arribaran a finals de desembre. Per tant, l'assumpció de responsabilitats podria passar per renunciar al lideratge del partit però, alhora, encapçalar la llista per mantenir la representació ja no al Parlament sinó al Congrés dels Diputats.

"No dimitirem de les nostres idees"

“No té més remei que fer-ho”, asseguraven aquest diumenge a la nit dirigents d’Unió Democràtica a la seu del partit quan ja era oficial que UDC havia perdut la representació al Parlament. Una pèrdua dolorosa per una formació que des del 1980 ha jugat un paper central en la política catalana.

Malgrat que Duran i Lleida posarà el càrrec a disposició del consell nacional, això no ha d’implicar la seva renúncia perquè, des de l’escissió del sector sobiranista, el consell nacional està format per partidaris de la direcció. Tampoc Ramon Espadaler ha emprat el terme dimissió en cap moment. A més, l’escenificació posterior a la roda de prensa més aviat confirmava la voluntat de mantenir-se en el lloc per part dels principals líders del partit.

"No dimitirem de les nostres idees", ha apuntat Espadaler. "Avui penso el que pensava ahir. L'única manera de fer politica és des del diàleg , i el temps del diàleg vindrà i tornarà", ha afegit.

Espadaler considera que "ens ha faltat temps" però ha insistit que "és una evidència" que l'espai d'Unió existeix. "Avui és una oportunitat d'or per aprendre dels errors; tenim una oportunitat d'or per ser més forts", ha reblat.

Preguntat per si ha pensat en una opció similar a la de Duran, Espadaler ha indicat que ell és secretari general, un càrrec que sempre està a disposició del partit.

 

Totes les notícies d'UDC de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S

Arxivat a