La Mostra de Cinema Etnogràfic, a Vic i Manlleu

El Museu del Ter organitza el certamen

Redacció Osona.com
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:46h
L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, en estreta col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza per cinquè any consecutiu la Mostra de Cinema Etnogràfic. El certamen, amb caràcter multiseu, combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

A Catalunya, les entitats que organitzen la Mostra són: Museu del Ter (Manlleu); Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu); Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí); Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta); Museu Comarcal de Cervera (Cervera); Museu de la Pesca (Palamós); Institut Català d’Antropologia i l’Institut Ramon Muntaner.

El Museu del Ter coordina, per tercer any consecutiu, la programació de la mostra a la Catalunya central, on també hi participen: el Cine Club Vic, l’Ajuntament de les Masies de Voltregà, el Museu Etnològic de Ripoll i L’arada, creativitat social (cooperativa que desenvolupa la seva activitat principalment al Bages i Solsonès).

La Mostra de Cinema Etnogràfic, organitzada des del Museu del Ter, té una clara voluntat territorial, per això es fa conjuntament amb altres entitats i les sessions es realitzen en diferents localitats de la Catalunya Central (Manlleu, Vic, Ripoll i Sant Mateu de Bages). La Mostra, a banda de la divulgació de documentals actuals, és també una forma de visualitzar i incentivar la recuperació d’antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic.
 

Consulteu programació

Arxivat a