La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu es renova i prima la qualitat

La fira se celebra aquest cap de setmana, amb novetats com els “food tracks” i un concurs de cervesa artesana | La matança del porc tornarà a ser un dels grans atractius

Redacció Osona.com
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:47h
La plaça Fra Bernadí, plena de gom a gom, l'any passat
La plaça Fra Bernadí, plena de gom a gom, l'any passat | Joan Parera

Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, l'any passat. Foto: Joan Parera


La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu canvia la seva marca i fa una aposta clara per l'augment de la qualitat i la professionalització del certamen. A partir d'ara es dirà “Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica” per "anar més enllà i desmarcar-se de la resta de festes", tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès, en la presentació del certamen. La fira tindrà lloc aquest cap de setmana, del 25 a 27 de setembre.

La fira d'enguany comptarà amb una cinquantena d'expositors entre gastronomia, restauració, cerveses artesanes i productes fets a mà relacionats amb la temàtica del certamen. A més hi haurà vuit food tracks i un d'ells estarà especialitzat en cervesa artesana d'importació. Entre les novetats d'aquest any, la fira comptarà amb un espai sense gluten amb expositors que elaboren menjar exclusivament per a celíacs i una oferta de cerveses i embotits també dirigits a les persones que no toleren el gluten.

 
Per altra banda, aquest any també s'estrenarà el primer concurs de cervesa artesana en col·laboració amb la revista Cuina i els organitzadors del Beer Festival de Barcelona. L'objectiu és, segons la tècnica de Fires de l'Ajuntament de Manllleu, Imma Muñoz, "ajudar que el col·lectiu cerveser evolucioni i vagi innovant". El concurs seleccionarà les tres millors cerveses de la fira i premiarà els seus productors.

El col·lectiu de comerciants del Mercat Municipal de Manlleu farà la tradicional matança del porc "imitant els nostres avantpassats", tal com ha explicat Francesc Colom, un dels seus membres. Durant l'acte es mostrarà d'on surten les peces com el llom, la costella, la carn magre, o altres "més noves" com el secret o el mantell. L'acte també inclourà l'elaboració d'una botifarra "totalment natural" amb sal i pebre i, per finalitzar, se serviran dos porcs que hauran estat a la brasa durant catorze hores, "una cocció molt lenta perquè el porc agafi tot el gust de la grasa".

El gruix de les activitats es concentrarà a la plaça Fra Bernadí de Manlleu i, a banda de les propostes gastronòmiques, també hi haurà actuacions, desfilades de moda, concerts i una àmplia oferta d'activitats lúdiques i tallers pensats per als més menuts.   
 

Recull de galeries de fotos de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu

 

La matança del porc, un dels atractius de la festa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a