La seducció rítmica d'António Zambujo inaugura el Mercat de Música Viva de Vic

El cantant portuguès ha ofert una relectura de les seves cançons en un espectacle interpretat amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics

Zambujo i el Taller de Músics, una barreja seductora
Zambujo i el Taller de Músics, una barreja seductora | Jose M. Gutiérrez
Esteve Plantada
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:42h

António Zambujo, en plena atuació a L'Atlàntida de Vic. Foto: José M. Gutiérrez


Fados, bossa nova i jazz han protagonitzat la jornada inaugural del Mercat de Música Viva de Vic, servits amb elegància per la veu d’António Zambujo i amb la solvència d'una impecable Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. El concert, exclusiu per a l'ocasió i servit al llarg de poc més d’una hora, ha ofert una càlida barreja entre ritmes portuguesos i jazz autòcton.
 
Amb el lliurament del Premi Puig-Porret 2015 com a preludi, l'espectacle ha començat amb els músics de l’Original Jazz Orquestra en cru, deixant veure un escenari auster, però ple d’instrumentistes i d'una energia evocadora. Al bell mig, amb la guitarra repenjada i expectant, una cadira buida. A la dreta, els vents; a l’esquerra, la secció rítmica, el piano i la guitarra. Tot en ordre.

El primer tema, amanit de "solos" i aplaudiments, ha servit d’introducció del què vindria després, un cop António Zambujo s’ha assegut a la cadira i ha empès el públic a uns aires més càlids i seductors, on les seves pròpies cançons han sonat més enèrgiques. El concert, que venia del primer aire hipnòtic per part de l’Original Jazz Orquestra, s’ha anat accelerant fins a ser rítmic i juganer, sense deixar de mostrar alguns dels moments intimistes de l’artista.

António Zambujo, una de les estrelles de la cançó portuguesa actual, forma part d’una nova generació de músics que ha exportat amb èxit internacional la seva proposta. L’actuació –que ha servit per presentar algunes cançons del seu darrer disc, Rua da Emenda– no és la primera que Zambujo fa a Vic. L’any 2001 ja va ser part del MMVV, en aquesta ocasió en un concert a l'exterior del Teatre L'Atlàntida.
 

Restriccions de trànsit durant el Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005

 

Zambujo i el Taller de Músics, una barreja seductora. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a