«White God» obre una versàtil temporada de Cineclub Vic

El programa, marcat per les col·laboracions i per un cinema compromès i arriscat

Una imatge de «White God»
Una imatge de «White God»
Redacció Osona.com
15 de setembre del 2015
Actualitzat el 16 de setembre a les 7:15h

L’hongaresa “White God,” la pel·lícula revelació de la temporada, serà l’encarregada d’obrir la nova programació de Cineclub Vic, aquest dimarts, 15 de setembre, a les 10 del vespre a l’Espai ETC. Aquest cicle, que s’allargarà fins a finals d’any, compta amb moltes col·laboracions amb altres entitats, col·lectius i festivals. “El resultat, un dels cicles més complets, compromesos i arriscats de Cineclub Vic”, diuen des de l’entitat.

La programació dels dimarts de Cineclub incorpora alguns dels títols claus de la temporada que no han arribat a les sales de la comarca i que recuperen en versió original: “White God”, “Una paloma se posó sobre una rama a reflexionar sobre la existencia”, “Fuerza Mayor” o “Nightcrawler”, en col·laboració amb la UVic-UCC.

També hi ha lloc per a propostes molt més minoritàries, començant per una col·laboració amb Òmnium Cultural i d'altres entitats que forma part de la Mostra de cinema etnogràfic: “Lo dia que els peixos han escomençat a pescar”, un documental sobre identitat cultural, llengua i memòria històrica, a la sessió del qual participaran dos dels directors. “No One’s Child” és una nova proposta per estrenar, tan única com l’emotiu relat de “Un món que no és el nostre”, que forma part de Cinemes àrabs en ruta.

Una sessió de protesta

Una de les pel·lícules clau del cicle, i potser la més impactant que ha passat per Cineclub, serà “Syria: Self-portrait”, en col·laboració amb el Festival Protesta. El relat sagnant i en primera persona de la situació que es viu a Síria i que, lamentablement, està més d’actualitat que mai. El film mostra en pantalla allò que no veiem als informatius ni a la premsa: les morts reals, enregistrades per aquells que es trobaven en el moment de les explosions i atacs i que van poder-les gravar amb els seus telèfons mòbils.

Pel que fa a les sessions de Filmoteca, hi trobem potents thrillers restaurats: “A quemarropa”; una nova col·laboració amb el Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona amb motiu del Dia mundial de la salut mental amb “La herida”; l’homenatge a Christopher Lee amb la mítica “Horror of Dracula” i un altre monstre, aquest més divertit, “El jovencito Frankestein”. L’última de Filmoteca serà “Bajarí”, en col·laboració amb VicDones-SIAD Osona i dins de programa itinerant Conegudes (també) a casa.

Dijous de luxe

Les sessions de dijous no es queden enrere i trenquen fronteres. Hi trobem una nova col·laboració amb l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Osona, l’oscaritzada “Still Alice”; fruit de la Taula de persones representants de les diverses tradicions i creences religioses i a-religioses ha sorgit un cicle de Cinema i Religions: “American Jesus”, “La fuente de las mujeres” i “Primavera, verano, otoño, invierno... y primavera”.

Dijous és també dia de Pantalla Oberta. Marc Escarrabill presentarà “21 anys de fal·lera gegantera”. I, per temes festius, la sessió especial del Julius s’ha traslladat de dimarts a dijous. Veurem com Sally Potter va adaptar “Orlando”, el tema del Festival Julius 2015.

Un nou curs pel Cineclub Xic

Amb la tardor també torna el Cineclub Xic. De setembre a desembre hi ha cinc propostes que despertaran consciències i cinefílies. La primera serà “Minúscul, la vall de les formigues perdudes”. La seguiran una sessió de Petit Protesta, “El niño y el mundo”, i una altra del Cicle Cinema i Religions, “Whale Rider”. I, per acabar, dues sessions festivaleres: “El meu primer Festival” i un “Petit Julius”.
 

Programació des del web de Cineclub Vic

Llibret, amb totes les pel·lícules (PDF)


 
Arxivat a