Els Mercats de la Cuca de Torelló canvien de format

A partir d’ara se’n farà un a cada estació de l’any

Redacció Osona.com
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 7:35h
Els Mercats de la Cuca
Els Mercats de la Cuca | A. Costa
El Mercat de la Cuca, a la seva estrena, fa un any. Foto: Adrià Costa

Un cop superat el seu primer any d’activitat, els Mercats de la Cuca de Torelló, impulsats pel col·lectiu Artpicnics, han decidit canviar el seu format. Si fins ara, l’activitat se celebrava cada primer diumenge de mes, els seus organitzadors han decidit que, a partir d’ara, els Mercats de la Cuca tindran una edició per a cada estació de l’any, coincidint amb festes locals.

Així, es farà un Mercat de la Cuca per la tardor, coincidint amb l’Aplec de Rocaprevera (20 de setembre); a l’hivern, per Nadal; a la primavera, per Sant Jordi; i a l’estiu, pel Festus. D’aquesta manera, els organitzadors creuen els Mercats de la Cuca poden tenir més lluïment i més ressò.

La idea dels Mercats de la Cuca és convertir la plaça Vella en un mercat d’art, d’artesania i d’objectes “amb ànima”. Prenen el seu nom de mercats tradicionals com Les Puces de  París, Els Encants de Barcelona o el Rastro de Madrid. L’objectiu és oferir una plataforma  de promoció per artistes, artesans, dissenyadors, il·lustradors, fotògrafs... I, alhora, oferir un  espai per fer visible l’obra dels participants.

Els Mercats de la Cuca volen potenciar el contacte directe entre l’autor i el comprador,  promocionant l’atractiu de Torelló i el seu nucli antic i col·laborant omplir el temps d’oci dels diumenges al matí. També es vol incentivar la demostració de treballs en directe i del  procés creatiu que hi ha al darrera del resultat final d’una obra. La participació als Mercats  de la Cuca està oberta a totes les persones que tinguin obra pròpia i no disposin de negocis propis establerts.
Arxivat a