La Diada, a Torelló

Actes durant tot el matí , abans d'assistir a la Via Lliure de Barcelona

Erik Marin
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 8:22h

Cartell de la programació sobre la Diada Nacional de Catalunya a Torelló. Foto: Ajuntament de Torelló

 

L’Assemblea Nacional Catalana-Vall del Ges per la Independència i l’Ajuntament de Torelló han organitzat per aquest proper divendres, 11 de setembre, un seguit d'actes commemoratius per tal de celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Tots els actes preparats es realitzaran durant el matí per tal de que tothom qui ho desitgi pugui assistir a la Via Lliure a la República Catalana de Barcelona.

Els actes començaran a les 9.30 hores, amb una concentració i un esmorzar a la plaça la Sardana. A les 10 hi haurà una cercavila amb els gegant i mitja hora més tard, es farà una ofrena floral davant del monument a Rafael Casanova.

Seguidament, la Coral Cervià interpretarà un parell de peces abans dels parlaments que farà l'Assemblea Nacional Catalana i el pregoner d'enguany, Toni Prat. El punt i final el posarà la interpretació del Cant de la Senyera i els Segadors. A la 1 del migdia, des del carrer del Ter, serà el moment en què esta prevista la sortida d'una quinzena d'autobusos per desplaçar-se cap a Barcelona a la Via Lliure.

Cal destacar que els actes de la Diada també inclouran una tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos, a càrrec de l'Agrupació Sardanista de Torelló a partir de les 17.30 hores de la tarda a la plaça Nova. L'audició conclourà amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Tot i això, dijous 10, a partir de les tres de la tarda, la companyia Josep Vila sortirà de la plaça de la Vila per assistir a la Marxa dels Vigatans.
Arxivat a