Calldetenes reobre el camp de futbol sense haver solucionat el conflicte

El Futbol Club Calldetenes no accepta donar la presidència de l’entitat al regidor Sergi Velasco, tal com proposava l’equip de govern

Obres al camp de futbol de Calldetenes, aquest estiu
Obres al camp de futbol de Calldetenes, aquest estiu | Aj. Calldetenes
Redacció Osona.com
06 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:57h

Les instal·lacions dels camps de futbol de Calldetenes es van reobrir el dilluns 31 d’agost, un cop finalitzades les obres de manteniment i millora, en un darrer intent per començar la temporada “amb normalitat”. El consistori va decidir a finals de juliol clausurar de forma indefinida la zona esportiva fins que cessessin els conflictes actuals entre els diversos clubs de futbol o fins que l’Ajuntament arbitrés la fórmula més adequada per a reprendre l’ús d’aquestes instal·lacions. La polèmica, però, sembla que no s’ha tancat.

Durant els mesos d’estiu, la regidoria d’Esports i l’equip de govern han estat treballant per trobar una solució definitiva al conflicte de la zona esportiva amb l’objectiu que els infants puguin seguir jugant a futbol al poble, segons informa l’Ajuntament. S’han mantingut reunions de treball i s’han portat a terme d’altres gestions i tràmits per valorar possibles alternatives i trobar una sortida definitiva. La proposta final passava, per tal d’aconseguir una situació d’estabilitat, per assumir la presidència dels dos clubs afectats, amb dos regidors de l’equip de govern, i que un cop finalitzada la temporada es convoquessin eleccions i els socis dels clubs escollissin els respectius presidents.

Així, l’Ajuntament es va proposar recuperar el Futbol Club Calldetenes, entitat històrica del municipi, amb el regidor d’Esports, Sergi Velasco, com a president de l’entitat. Tot i això, la junta d’aquest club es va reunir i va desestimar la proposta de l’equip de govern. D’altra banda, el Club Futbol Atlètic Riudeperes si que ho va acceptar i va reestructurar la junta directiva, que ara està presidida pel regidor Abel Blancafort.

La resposta del Futbol Club Calldetenes, com es pot llegir en el comunicat de sota la notícia, ha estat molt critica. L’entitat assegura que no hi ha hagut cap reunió al llarg de l’estiu amb l’Ajuntament, acusa l’alcalde Marc Verdaguer de mentider i defensa que no ha tingut res a veure ni amb el tancament ni amb la reobertura del camp. El club lamenta la situació actual, que ha propiciat que molts nens pleguessin de jugar a futbol o fitxessin per altres equips de la comarca.

“L’objectiu d’aquesta entesa entre els dos clubs independents era que es treballés conjuntament pel bé dels infants, del futbol i de l’esport al poble”, expliquen fonts de l’Ajuntament. “Tot i que la proposta de l’equip de govern per aconseguir l’estabilitat desitjada no ha estat acceptada, l’Ajuntament de Calldetenes ha optat per reobrir les instal·lacions esportives ja que es vol que els infants pugin gaudir d’aquest esport al poble. Tots els clubs i entitats de Calldetenes estan convidades a utilitzar els camps de futbol”, afegeixen.
 
Paral·lelament a la clausura de les instal·lacions, aquest mes d’agost s’han portat a terme un conjunt d’obres de manteniment i millora dels camps de futbol F-7 i F-11, necessàries i incompatibles amb l’activitat. Així, s’ha netejat la superfície dels dos camps i raspallat de la gespa, s’han reparat juntes i s’ha estès i repartit 18 tones de cautxú, entre d’altres tasques.