Vic acollirà quatre o cinc famílies refugiades sirianes

El procés es vehicularà a través de la Creu Roja Osona, segons l'Ajuntament

Una família de refugiats sirians salta la valla d'Hongria.
Una família de refugiats sirians salta la valla d'Hongria. | Sergi Cámara
Redacció Osona.com
04 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 17:48h

L’Ajuntament de Vic ha confirmat a Osona.com que la ciutat acollirà quatre o cinc famílies refugiades sirianes que fugen de la guerra, en un procés que es vehicularà a través de la Creu Roja Osona i en consonància amb els acords internacionals establerts.

"L’Ajuntament de Vic té voluntat de convertir-se en una ciutat-refugi i acollirà famílies sirianes", diu el consistori en una nota. "Per aquesta raó, i des del mateix Ajuntament, ja s’han iniciat converses amb Creu Roja amb l’objectiu de coordinar-se i poder donar una resposta a aquesta tragèdia humana que estem vivint", continua el comunicat.

D’aquesta manera, Vic s’afegeix a altres ciutats catalanes i al mateix Govern a adherir-se a aquesta iniciativa i es compromet a "posar el seu granet de sorra". "Vic sempre s’ha destacat pel seu caràcter solidari i obert a ajudar en els moments més difícils i ara tenim un nou repte a assolir", defensen des del consistori.

De fet, l'alcaldessa Anna Erra, ha assegurat aquest dijous que "si cal, Vic hi és" i ha avançat que ja s'ha posat en contacte amb el representant de Vic per a Tots, Arnau Martí. Aquesta formació ja va anunciar fa uns dies que el proper dimecres, 9 de setembre, portarà una moció al ple municipal perquè l’Ajuntament emprengui les mesures necessàries per acollir refugiats de guerra de Síria a la ciutat.
Arxivat a