La Diputació estudia reduir la tala d'arbres a dues carreteres del Lluçanès

El diputat d'Infrastructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, es reuneix amb els alcaldes del territori

Trobada dels alcaldes amb Jordi Fàbrega, a Perafita
Trobada dels alcaldes amb Jordi Fàbrega, a Perafita | Diputació BCN
Redacció Osona.com
04 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:21h

El diputat d'Infrastructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, s'ha reunit aquest dijous, 3 de setembre, a Perafita amb membres de la plataforma Lluçanès Viu i els alcaldes de Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès, per escoltar les peticions del territori i intentar arribar a un consens per poder impulsar les obres de seguretat viària a les carreteres BP-4653 i BV-4608. Com a fruit de la trobada, s’ha decidit replantejar lleugerament el projecte i s’ha ajornat fins a finals de l’any vinent.

Les obres continuaran garantint la seguretat viària, segons la Diputació, però hauran de comptar amb un increment de la inversió, per afectar el mínim d'arbres possibles als llocs amb més singularitat, que era una de les peticions del territori. En un principi, hi havia prevista la tala d’uns 150 plataners.

Les obres de millora de seguretat viària de la  BP-4653 i les d'ordenació de l'arbrat i marges de la BV-4608, consistien en la protecció, mitjançant una tanca metàl·lica, dels arbres i d'altres obstacles principals, existents al marge de la carretera. El projecte també preveia que, allà on no fos possible la protecció dels arbres presents al lateral, per la seva proximitat a la calçada, o per la creació de problemes de visibilitat, s'haurien de retirar. “Cal recordar que la Diputació de Barcelona té com a objectiu primordial la reducció dels accidents a la seva xarxa de carreteres”, expliquen des de l’ens.

“Som presents al territori, escoltem a la gent, als consistoris i intentem donar una resposta”. Així ho ha assenyalat Fàbrega després de la reunió, moment en què ha definit l'actuació prevista com “una millora comunicativa entre els pobles”. A la roda de premsa posterior, el diputat ha recordat que, durant el mes d'agost, la Diputació ja va estudiar com minimitzar l'afectació d'aquestes obres.