Folgueroles inicia dues setmanes de festa major

La gresca comença aquest dissabte i s'allargarà fins al 20 de setembre

Erik Marin
04 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:58h

Cartell de la festa major de Folgueroles. Foto: Ajuntament de Folgueroles

La festa major de Folgueroles començarà aquest dissabte, 5 de setembre, i s'allargarà durant 15 dies. Aquest cap de setmana ja començarà ben carregada d'activitats.

Dissabte, de 2/4 de 9 del matí fins a les 7 de la tarda, es disputarà la primera cursa americana. A les sis, es podrà gaudir del XIIè Torneig festa major de petanca i a la nit s'encarregaran de posar-hi la música els grups de Greska i Tumbaos.

La disbauxa continuarà diumenge, amb el tir local al plat i l'XIè Concurs gastronòmic “La coca del mossèn a la cuina”. A més, a la tarda de diumenge es podrà gaudir de l'obra de teatre “No et vesteixis per sopar”, una comèdia d'embolics.

Després, els actes faran una aturada fins dijous de la setmana que ve, quan el poble participarà a la Marxa dels Vigatans a les set del vespre i de la festa Remember a partir de les deu.

De cara al cap de setmana que ve, el dissabte 12 hi haurà activitats per als més menuts, com la festa de l'escuma, tallers infantils o els inflables. Per als joves destaca el Paintball a la Damunt. I a la nit es farà la botifarrada popular i el ball de festa major amb l'Orquestra Moonlight.

Diumenge, 13 de setembre, començarà el dia amb una tronada per despertar a tothom. A més, es farà una xocolatada i, seguidament, una cercavila de gegants i cap-grossos amb la Colla grallera i gegantera de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons. Ja a la nit, se celebrarà el correfoc, a càrrec de la colla de diables l'Eskamot.

Al llarg dels següents dies es faran altres actes a destacar com el Tornaboda, dilluns 14, i la presentació oficial del equips de futbol del Folgueroles, el diumenge 20. A més, cal destacar que durant els dies 12 i 13 de setembre, l'entrada a la Casa-Museu Jacint Verdaguer serà gratuïta.
 

Programa de la festa major (PDF)