Jordi Montaña elogia la federació universitària entre Vic i Manresa

El rector de la UVic-UCC també ha destacat el paper de la universitat en la societat

Àlex Gómez Ribera
31 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:23h
Jordi Montaña va fer el pregó.
Jordi Montaña va fer el pregó. | Àlex Gómez Ribera

El Saló de Plens de Manresa ha acollit aquest dissabte el pregó, un dels actes més institucionals de la Festa Major de Manresa. Aquest esdeveniment ha tingut enguany un marcar caràcter universitari gràcies el perfil del seu pregoner, Jordi Montaña, rector de Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central. La figura de Jordi Montaña com a pregoner ha estat a petició de la Fundació Universitària del Bages ja que aquest any celebra el seu 25è aniversari.

En el seu discurs, Montaña, ha volgut destacar la importància de disposar d'universitat, una institució on fer desenvolupament i innovació, un espai on atendre i treballar per necessitats no cobertes, també, ha volgut destacar el nou paper que se li demana actualment a la universitat: implicació en el desenvolupament social i econòmic.

Però més enllà de fer palesa la importància genèrica de tenir universitat, Montaña ha elogiat els avantatges del projecte de la federació universitària entre Manresa i Vic, un projecte que ha qualificat d'innovador, estratègic i arrelat en el territori però que té, al mateix temps, una vocació per la internacionalització. Pel rector de la UVic-UCC aquesta universitat és una institució en xarxa que treballa per una xarxa de ciutats mitjanes i per tot un territori que va més enllà de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Jordi Montaña ha definit la triple hèlix que formen la Universitat, el Govern i el teixit empresarial, un mecanisme que és una combinació de recursos i intel·ligència aplicables a la pràctica social, empresarial i industrial.

El rector universitari ha reivindicat el paper del cinturó universitari i investigador que formen Vic, Manresa, Girona, Lleida, Tarragona i Reus, un conjunt de ciutats que ha qualificat com a el teixit que dóna força a un país representat per una capital potent com Barcelona. Finalment, el pregoner d'aquest any ha volgut tancar el discurs fent constar el paper rellevant que ha de jugar la ciutat de Manresa en la Catalunya del futur.

Després del pregó l'Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet un discurs on ha posat de manifest el pas històric que ha suposat la federació universitària, convertint Manresa en una ciutat plenament universitària, passant de disposar d'escoles universitàries a disposar de facultats. Per Junyent aquest pas ha estat la culminació d'un llarg camí que va començar ara fa 25 anys, quan va començar l'escola universitària d'infermeria.

L'acte ha estat tancat per l'Orfeó Manresa, la formació coral ha interpretat dues cançons catalanes i l'himne nacional de Catalunya.
Arxivat a