Tona acull una exposició homenatge de Miquel Coll i Alentorn

L'expresident del Parlament havia tingut vincles amb el poble durant molts anys

Redacció
28 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:37h
Tona inaugura aquest diumenge a la Sala d'exposicions Can Sebastià una exposició homenatge en motiu dels vint-i-cinc anys de la mort de Miquel Coll i Alentorn, polític d'UDC i president del Parlament del 1984 al 1988. Es tracta d'una exposició itinerant que fa parada a Tona, poble on Alentorn va estiuejar. De fet, l'Ajuntament va nomenar-lo fill adoptiu al 1986.

Els vincles entre Coll i Alentorn amb Tona venen de lluny. La família  Coll i Alemany va començar a estiuejar a Tona al 1935 i, fins als vuitanta, el polític i la seva esposa van passar-hi molts estius. Coll va formar part del Patronat del Castell. Va fer la crida de l'Aplec de 1970 i en aquells anys va impulsar nombroses conferències i classes d'història de Catalunya al poble. Va publicar també articles d'història local en els programes de festa major i al Llibre de l'any. També va intervenir decisivament en la restauració de l'església de Sant Andreu del Castell.

L'exposició, produïda per l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, s'inaugura aquest diumenge a la 1 del migdia i estarà oberta fins al 6 de setembre.
Arxivat a