Lluís Rabell promet, des de Vic, «picar pedra» per fer forat fora de l'àrea metropolitana

El candidat de Catalunya Sí que es Pot assegura, des de la plaça Major, que el programa de govern "no oposarà l'àmbit metropolità a la Catalunya interior"

Lluís Rabell, a la plaça Major de Vic
Lluís Rabell, a la plaça Major de Vic | Albert Alemany
Enric Gil
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 28 d'agost a la 13:31h
El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a les eleccions del 27-S, Lluís Rabell, s'ha compromès a "picar pedra" per fer forat fora de l'àrea metropolitana. Rabell, d'aquesta manera, vol contrarestar el fet de provenir d'una entitat molt barcelonina com la Federació d'Associació de Veïns i que els partits que formen part de la coalició no aconseguissin grans resultats a les municipals a la denominada Catalunya interior. "Visitaré territori i acompanyaré molt els candidats valents que formen part de Catalunya Sí que es Pot", ha assegurat des de la plaça Major de Vic on ha aprofitat per presentar els membres osonencs de la llista.

Rabell ha avançat que la formació presentarà el programa aquest divendres i que incorporarà cent mesures per afrontar la situació d'"emergència social que viu el país". Un programa que, ha assegurat, "servirà per tot Catalunya" i que no "oposarà l'àrea metropolitana amb la Catalunya interior, com alguns poden fer amb les seves polítiques".
 

Rabell, davant l'estelada de l'Ajuntament de Vic. Foto: Albert Alemany


Recorda els vincles de CDC amb el PP

L'argumentari intern de Junts pel Sí que assegura que una derrota del sobiranisme suposaria el retorn de l'Estat als temps d'Aznar no ha caigut massa bé entre les files de Catalunya Sí que es Pot. Rabell ha dit que no sap "si riure o plorar" i ha recordat els vincles entre CDC i el PP amb exemples com el pacte del Majèstic, la reforma laboral i la Llei d'estabilitat pressupostària. "Si hi ha una formació que treballa per fer caure Rajoy som nosaltres", ha afirmat.

L'anècdota de la roda de premsa s'ha viscut quan un dels responsables de premsa de Catalunya Sí que es Pot ha fet girar les càmeres que esperaven Rabell davant de la façana de l'Ajuntament de Vic, on hi ha penjada una gran estelada al balcó. El que no ha pogut defugir, però, són les preguntes sobre si el programa del partit es definirà sobre la independència. Rabell ha tornat a ser ambigu i s'ha limitat a defensar el dret a decidir qualificant el referèndum d'irrenunciable.
 

Lluís Rabell, acompanyat de simpatitzants osonencs. Foto: Albert Alemany

Arxivat a