Polèmica a Tona per la distribució d'hores al pavelló

El Club Bàsquet Tona denuncia un greuge comparatiu amb la resta d'entitats i exigeix solucions a l'Ajuntament

Redacció Osona.com
27 d'agost del 2015
Actualitzat a les 14:01h
Assemblea del Club Bàsquet Tona, aquest dimecres
Assemblea del Club Bàsquet Tona, aquest dimecres | @Betvs_19
La junta directiva del Club Bàsquet Tona va convocar aquest dimecres, 26 de d'agost, una assemblea extraordinària per explicar als pares, entrenadors i jugadors el problema de la distribució d’horaris al pavelló esportiu, ja que es considera que no és prou equitatiu i discrimina els equips de l’entitat. A la trobada també es van intentar consensuar mesures de protesta. La reunió, que va tenir un to calent, es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament, que es va omplir de gom a gom.

Els assistents van decidir que el club enviaria en els propers dies una instància a l’Ajuntament, exigint respostes a la “manca de diàleg” i solucions. El document s’acompanyarà amb un dossier explicatiu per mostrar els arguments de les seves peticions i de signatures que l’entitat recollirà entre els veïns de la població i les persones vinculades al Club Bàsquet Tona. No es descarten altres mesures de pressió en les properes setmanes.

La junta va explicar que amb l’actual distribució de pistes és veu “incapaç” de continuar gestionant el projecte del club tal com caldria i, per tant, va anunciar que, si la situació continua igual, dimitirà en bloc a final de temporada i obrirà un període electoral en els propers mesos. Els coordinadors esportius ja van presentar la seva dimissió en l’assemblea d’aquest dimecres.

El pavelló d’esports de Tona té dues pistes que, en aquests moments, utilitzen els equips de la localitat de bàsquet, hoquei patins, patinatge artístic i futbol sala. Fins ara, hi havia un pacte establert per a la distribució de pistes que finalitzava en aquesta legislatura i que s’havia de reformular a l’inici d’aquest nou mandat.

Les negociacions entre el club de bàsquet i l’Ajuntament, que ha portat directament el regidor d’Esports, Miquel Espona, estan encallades des de fa mesos. Finalment, el consistori, tal com va explicar la junta del club, ha decidit continuar amb la mateixa distribució de pistes que fins ara.

Augment espectacular de les fitxes de bàsquet

El Club Bàsquet Tona denuncia que la continuïtat d’aquest plantejament és un greuge comparatiu en relació a la resta d’entitats esportives del pavelló. En aquests últims quatre anys, tal com informa LaRevistona.cat, el Club Bàsquet Tona ha quadruplicat el nombre de fitxes i, a hores d’ara, té gairebé dos-cents jugadors inscrits, la qual cosa significa més de la meitat dels usuaris del pavelló. Tot i això, segons va explicar la junta a l’assemblea, només tenen adjudicades poc més d’un 20% de les hores disponibles.

El club considera que el poc nombre d’hores a la seva disposició posa en risc la pròpia existència de l’entitat. Aquesta manca d’espai genera problemes greus de gestió, com la reducció dels períodes d’entrenament a sessions de 45 minuts, la massificació de jugadors en espais reduïts (les pistes s’han de dividir en dos o fins i tot en tres camps) o que alguns nens hagin d’entrenar en franges horàries nocturnes que no són adients per a la seva edat, entre d’altres.
  
Arxivat a