L'ANC Osona intensifica els actes a un mes de les eleccions del 27-S

Entre dijous i dissabte, hi ha activitat a Roda de Ter, Vic, Viladrau i Sant Hipòlit de Voltregà

Una de les xerrades impulsades per l'ANC d'Osona en aquests darrers mesos.
Una de les xerrades impulsades per l'ANC d'Osona en aquests darrers mesos. | Adrià Costa
Redacció
27 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:12h

Una de les xerrades impulsades per l'ANC d'Osona en aquests darrers mesos. Foto: Adrià Costa


Aquest dijous falta un mes just per a les eleccions del 27 de setembre i 17 dies per a la Via Lliure per a la República Catalana. Per això, l'ANC Osona ha multiplicat els actes que volen explicar els beneficis d'una Catalunya independent. Entre dijous i divendres, n'hi hauran a Roda de Ter, Vic, Viladrau i Sant Hipòlit de Voltregà.

El primer, aquest dijous, serà a Viladrau, amb la xerrada "Tots, catalans i espanyols ens mereixem un país millor. Vine i escolta testimonis vius", a càrrec de Nicolasa Fernández, una de les impulsores de la campanya Pot-Ser, i un col·loqui amb Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis. També s'organitzarà un taller de punters i el grup la Riallera de Vic farà una exhibició de sardanes. Totes les activitats es desenvoluparan a la Plaça del poble o, en cas de mal temps, a Can Sià a partir de les 5 de la tarda.

L'endemà, divendres, les assemblees territorials de Roda de Ter, el Collsacabra i Tavèrnoles organitzen una taula roda sobre regeneració democràtica. Hi intervindran el politòleg Jaume López, la presidenta de Sobirania i Justícia, Isabel-Helena Martí, i el politòleg Ricard Vilaregut. Començarà a dos quarts de 9 del vespre i es farà a la Porxada de Can Planoles. 

Divendres, també es farà, a Vic, una xerrada sobre el rebut de la llum en la Catalunya independent. Es farà al Casino a partir de dos quarts de 8 i anirà a càrrec de l'enginyer i col·laborador del Consell Assessor per la Transició Nacional, Antoni Tahull i Palacin. També hi intervindrà Jaume Manel Oronich i Miravet, expaer en cap de Lleida (Units per l’Endemà).

Caminada popular

A Sant Hipòlit, s'organitzarà dissabte una Caminada popular al Castell de Voltregà a partir de 3/4 de 9 del matí i en el marc de la festa major. Se sortirà de la plaça Anselm Clavé i, a la Cabanya de Rabionet, es farà l'"aixecada de l'ase" i s'alçarà una estelada. Un cop al Castell de Voltrega, es llegirà un manifest i hi haurà un concert del grup Peperic. L'acte es tancarà amb un dinar solidari.