Agents Rurals porten a la Fiscalia un abocament de purins a l'Esquirol

Els fets van passar la setmana passada i s'acusa a un ramader que es va denunciar pel mateix fa nou mesos | El Codi Penal contempla penes de fins a 5 anys de presó per aquests delictes

Abocament de purins que els Agents Rurals van identificar a l'Esquirol.
Abocament de purins que els Agents Rurals van identificar a l'Esquirol. | Cos d'Agents Rurals
Enric Gil
26 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:46h

Abocament de purins que els Agents Rurals van identificar a l'Esquirol. Foto: Cos d'Agents Rurals


Agents Rurals i Mossos d'Esquadra han portat a la Fiscalia un abocament de purins en una zona vulnerable de l'Esquirol. Els fets van passar la setmana passada i el ramader acusat ja es va denunciar ara fa nou mesos per fets similars.

Els Agents consideren que aquesta vegada s’ha dut a terme una mala praxis en el buidatge d’una bassa. Segons han explicat fonts del departament d'Agricultura a Osona.com, "el contingut de varies botes de purins es va abocar a raig pels terrenys del voltant de la granja, directament al medi natural".

Les mateixes fonts apunten que l'Esquirol està designat, per llei, com a "zona vulnerable" en relació a la contaminació de nitrats procedents de fonts agràries.

Incompliments de gestió de residus
 

Després de detectar l'abocament, Agents Rurals van inspeccionar les instal·lacions del ramader i van detectar incompliments en la gestió dels residus.

Tots els fets els han portat a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme perquè poden constituir un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient. El Codi Penal contempla penes de fins a 5 anys de presó per aquest tipus d'accions.

Paral·lelament, el Departament d’Agricultura està estudiant emprendre accions en relació a l’actuació d’aquest ramader.
 

La zona afectada. Foto: Cos d'Agents Rurals