La festa major de Centelles arrenca amb força

Les celebracions comencen aquest dimecres i s'allargaran fins dimarts que ve, 1 de setembre

Toni Carrasco
26 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:54h
El nou gegantó, amb els capgrossos restaurats
El nou gegantó, amb els capgrossos restaurats | Toni Carrasco

S'estrenarà un nou gegantó i s'han restaurat els capgrossos. Foto: Toni Carrasco


La festa major de Centelles, en honor a Sant Llop, comença aquest dimecres i es perllongarà fins el proper dimarts, 1 de setembre. La programació d'aquest any s'ha organitzat en bona part per les entitats locals.

La nova edició del llibre de festa major enguany està dedicada als molins de Centelles i l'ha creat l'estudiós Francesc Roma, amb una portada molt encertada de l'artista local Eulàlia Llopart; l'edició s'entrega gratuïtament a tot el poble. D'altra banda, cal destacar el Premi Pintura de Centelles, que amb una dotació de 3000€ arriba a la 73a edició. Un altre acte important serà el pregó d'aquest divendres del jove centellenc, ara vivint a Hong Kong, David Bach. Un emprenedor català que amb la seva parella han engegat un projecte d'exportació de vins.

En la presentació de la celebració, la setmana passada, el regidor de cultura, Xavier Serra, va destacar que s'ampliarà "la campanya de prevenció de consum de drogues i de promoció d'hàbits saludables on es facin concerts amb informació de difusió i preventiva, amb un fulletó de recomanacions i cartells de prevenció". 

Entre els actes més lúdics destaquen els dos correfocs, diversos espectacles per als més menuts, els concerts de la Riera Blanca (amb actuacions, entre d'altres, de Nyandú i Afrochi Guawa) i l'estrena teatral del grup local El Triquet amb l'obra "La vie en rouge". En aquesta proposta cultural s'hi han implicat una munió de joves del poble i s'han mobilitzat més de cent persones; un espectacle de gran format amb coreografies, música, dansa, interpretació, cant,...  que, fins i tot, s'ha atrevit a instal·lar un molí d'enormes dimensions a la façana del teatre.  

El concert i el ball aquest any aniran a càrrec de la orquestra Selvatana i entre les propostes musicals destaquen els concerts a la plaça Major, aquest mateix divendres, de Sax-O-Rama de Dani Nel·lo. El dissabte, amb Els Flipats i les Tietes Queques, i el diumenge amb una classe oberta de swing i concert en directe dels Bone Swing Breakers.

Nou gegantó

El diumenge també es presentarà el nou gegantó de la colla gegantera centellenca que representa un galejador i que es diu Martí. Ha estat construït per Toni Mujalt, de Cardona, i té una alçada de 1,80m i un pes de 13 kgrs. També s'aprofitarà la trobada del mateix diumenge per presentar la restauració dels capgrossos de la família de Can Mitja Pela. Uns capgrossos anomenats Jepet, Jepeta i Jepetet i que són els mateixos que es van dissenyar i construir l'any 1953, segons disseny del prestigiós artista local, Joaquim Renart. Aquesta acurada restauració també ha anat a càrrec del taller de Toni Mujalt. Tant els gegants com els capgrossos i el gegantó es podran veure durant tota la festa major al espai habilitat del vestíbul del Casal.

Coincidint amb tots els actes de cultura popular i en col·laboració amb la ANC de Centelles també s'ha organitzat una exposició i una xerrada sobre Joan Amades al Celler d'en Toni. La xerrada anirà a càrrec de Josep Maria Gol i Griselda Karsunke, socis fundadors de la Associació Cultural Joan Amades.

Programa de la festa major (PDF)

Arxivat a