El bandoler Toca-Sons arriba a Taradell

La festa major del poble arriba al punt àlgid | Durant tot el dia, hi ha el Mercat del segle XVII

Redacció
25 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:34h
El Toca-sons de l'any passat, Santi Estragués.
El Toca-sons de l'any passat, Santi Estragués. | Adrià Costa

El Toca-sons de l'any passat, Santi Estragués. Foto: Adrià Costa


Ha arribat el dia. El bandoler Toca-Sons i la seva tropa ocuparà avui a partir de les 7 del vespre els carrers de Taradell, que viurà un dels actes centrals de la festa major. Les incògnites es revelaran: la identitat del bandoler i si s'escapa o no de la forca. 

Durant la jornada, el Mercat del Segle XVII als voltants de la Sagrera ja anirà escalfant l'ambient. També ho faran els gegants de Taradell, que al llarg del matí sortiran de La Plaça amb una cercavila, acompanyats dels grallers de la Colla Jove.

La festa, que té tres parts i relata les malifetes del bandoler i la seva colla, comença amb l'entrada del bandoler al poble. Aquest és un dels moments més esperats perquè els assistents a la festa descobreixen qui és el taradellenc que encarna en Toca-sons. Més endavant, arriba el moment de ser capturat a la plaça de les Eres, al mig de la ballada de sardanes. Per últim, se celebra un judici en què es decideix per jurat popular si el bandoler és culpable o innocent i, en cas de ser culpable, si serà penjat o podrà escapar.

L'any passat, una de les sorpreses es van viure quan el bandoler Toca-Sons, Santi Estragués, va demanar matrimoni a la seva xicota al final de l'actuació.
 

Programa de la festa major de Taradell 2015 (PDF) 

Arxivat a