L'Elèctrica Dharma, cap de cartell de la festa major d'Hostalets de Balenyà

Espectacles musicals de primer nivell per unes celebracions que comencen aquest divendres

Toni Carrasco
20 d'agost del 2015
Actualitzat el 21 d'agost a les 10:27h
La presentació de la festa major va comptar amb membres de la Dharma.
La presentació de la festa major va comptar amb membres de la Dharma. | Toni Carrasco

La presentació de la festa major va comptar amb membres de la Dharma Foto: Toni Carrasco


La festa major d'Hostalets de Balenyà serà la més sonada dels últims anys. A partir d'aquest divendres i fins el dimarts, 25 d'agost, s'han programat espectacles de primer nivell com els concerts de l'Elèctrica Dharma i el debut de The Normandy all Stars, la Cobla Mediterrània, les orquestres Nueva Alaska i Metropol i la cloenda de la cantautora Gemma Humet, entre d'altres. Actes musicals de primera línia i de franc.

Aquesta setmana se n'ha presentat el programa en una roda de premsa molt concorreguda. L'atenció estava centrada, sobretot, en la gira dels 40 anys de la mítica banda Companyia Elèctrica Dharma; amb la presència in situ de la teclista Maria Fortuny i del baixista Carles Vidal.

Els organitzadors van destacar el fet que la Dharma ja va actuar fa vint anys als Hostalets. Vidal va reconèixer que "aquesta és una gira especial" i que "ens agrada molt estar a dalt de l'escenari". I Maria Fortuny va destacar que "aquí als Hostalets farem un recorregut per la història musical de la nostra banda; no hi hauran cançons noves".

Més concerts 

A la presentació de la festa, però, també hi van assistir els membres dels altres grups musicals més destacats. Un d'ells, el baixista Laurent Pardo, dels The Normandy all Stars, que solen acompanyar a Elliot Murphy però que en aquesta ocasió fan el seu debut en solitari com teloners de la Dharma: "Estic molt content de tornar a fer un concert en un lloc tan especial com Hostalets on solíem veníem amb en Murphy [que ara està de gira en solitari pel Japó] i amb el guitarra Olivier Duran com a líder i cantant del grup".

L'orquestra Metropol, la més nombrosa en músics en directe de Catalunya, farà el seu debut a la comarca també a la festa d'Hostalets amb concert i ball.

També hi serà la Cobla Mediterrània que, amb 36 anys d'història, és la cobla de sardanes més "moderna i innovadora" del país. Entre les seves novetats van esmentar que "han preparat un treball rigorós, per exemple sobre la música del temps del pintor Salvador Dalí.

La festa major inclourà el diumenge el concert i ball de l'orquestra de Saragossa, Nueva Alaska, que està considerada la segona més important de l'estat. Un conjunt que al 2012 ja va passar per Hostalets deixant, segons els organitzadors, "un molt bon regust" i amb un desplegament de mitjans tècnics d'il·luminació  i de so espectaculars.

La festa acabarà el dimarts amb la cantautora terrassenca Gemma Humet, que presentarà el seu darrer treball Si canto Enrere. L'actuació tindrà lloc a Ateneu del poble i l'acompanyament musical anirà a càrrec del pianista Adri Gonzàlez.

Actes tradicionals

Els actes musicals estrella de la festa major es faran paral·lelament al programa més tradicional, com el pregó de Josep Sallent, aquest divendres; dels concursos de pintura i la bicicletada dissabte; o els gegants i la missa solemne diumenge, entre d'altres.
 

Programa de festa major dels Hostalets de Balenyà (PDF)
 

Roda de premsa de la festa major d'Hostalets. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a