El nou bus exprés.cat Vic-Barcelona es posa en marxa aquest dilluns

Sagalés augmenta considerablement l'oferta en els dies laborables, caps de setmana i festius

ACN
16 d'agost del 2015
Actualitzat el 17 d'agost a les 16:11h
presentació del nou servei de bus exprés.cat entre Vic-Barcelona.
presentació del nou servei de bus exprés.cat entre Vic-Barcelona. | Adrià Costa

El nou model de bus exprés.cat de Sagalés que enllaçarà Vic i Barcelona. Foto: Adrià Costa


El nou servei d'autobús de la xarxa exprés.cat de Sagalés que enllaçarà Vic i Barcelona es posarà en marxa aquest dilluns amb més freqüències. Al mes d'agost, dissabtes, diumenges i festius es triplicarà l'oferta, amb vuit nous trajectes diaris, que se sumen als existents. A partir del setembre, es doblaran el nombre de connexions de dilluns a divendres. 

El nou servei d'autobús "ràpid", presentat a principis d'agost, reforçarà les hores punta del matí i tarda. Així, a partir de setembre, entre les 5.45 hores i les 7.45 hores sentit Barcelona hi haurà onze busos, amb una freqüència de sortida de 10 a 15 minuts. En total, el temps de trajecte serà de 55 minuts. Des de les 15.45 hores fins a les 21 hores, en sentit Vic, el bus exprés.cat oferirà una freqüència d'un bus cada 15 o 30 minuts.

Segons del departament de Territori i Sostenibilitat, l'actuació suposa una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mitjà de transport públic eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments.

Més millores

La xarxa exprés.cat també incorpora altres millores, com la informació als usuaris. En aquest sentit, està previst instal·lar progressivament dos nous panells d'informació en temps real a l'estació de busos de Vic, una a l'interior i l'altra a l'andana. L'exprés de Vic també tindrà premsa gratuïta a bord i el wifi s'anirà implantant progressivament durant el segon semestre de 2015 a tots els vehicles.

També seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

El Barcelona-Vic, operat per Sagalés, transporta ara anualment 372.845 viatgers i, amb la nova oferta, pot ser una estocada pel tren de la línia R3.
 

Recorregut que farà el nou servei de bus entre Vic i Barcelona. Foto: ACN