Bruixes i bandolers a Viladrau

Noves activitats familiars a l'entorn del municipi

Erik Marin
14 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:35h

L'Espai Montseny, a Viladrau.


Viladrau ofereix aquest agost un conjunt d'activitats familiars, que tenen en comú descobrir els paisatges i el patrimoni natural de l'entorn del municipi. Totes elles, estan relacionades amb el món de les bruixes i els bandolers.

Aquest dissabte, 15 d'agost, el municipi estrena “Descobreix amb una bruixa de Viladrau les plantes remeieres”. L'activitat començarà a les 10 del matí a l'Espai Montseny. L'activitat consisteix en un itinerari guiat pel bosc, durant el qual una bruixa explica les característiques de les plantes remeieres que es poden trobar al bosc i com es poden fer servir. Aquesta activitat es tornarà a repetir dimecres 26 d'agost.

Un altre itinerari que s'ofereix aquest mes d'agost és “Descobreix el Montseny. En Serrallonga i la Sala. Mite i llegenda, el bandolerisme del Barroc”. Aquesta activitat es portarà a terme el proper diumenge, 23 d'agost, a partir de les deu del matí, des de l'Espai Montseny. Tracta de realitzar una excursió al mas La Sala, la casa natal del bandoler Serrallonga. Seguidament, es realitzarà una visita a l'Espai Montseny i un dinar en un restaurant a escollir. 

L’Espai Montseny de Viladrau és un equipament que permet entendre l'essència del Montseny, les seves històries i llegendes, i recrea espais on van habitar bandolers com Serrallonga, habitants mítics com les dones d'aigua, o les bruixes de Viladrau. L’Espai és impulsat per l’Ajuntament de Viladrau i l’Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers.