El Serpent de Manlleu celebra avui una dècada de nits màgiques

La jornada del 14 d'agost omple els carrers manlleuencs d'activitats relacionades amb la llegenda durant tot el dia | La culminació serà l'espectacle nocturn, a les 10 de la nit

Redacció
14 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:53h
Festa del Serpent.
Festa del Serpent. | Albert Alemany

Festa del Serpent. Foto: Albert Alemany


L'espectacle nocturn i de gran format d'El Serpent de Manlleu celebra aquest divendres el seu 10è aniversari. L'organització ha anunciat que hi hauran sorpreses, però de moment es mantenen en un secretisme absolut. L'únic que se sap és que, un cop acabi l'espectacle, el toc musical del final de festa el posaran Els Catarres, que estan de gira amb el seu nou disc #Bigbang. 

La jornada del 14 d'agost, però, ja ha començat des de primera hora del matí, amb la caminada per la Devesa i la lectura de la llegenda d'El Serpent, per tal de divulgar la història a la població.

A la tarda, a partir de les 5, se celebra El Serpent dels Menuts, amb tallers i activitats entorn de la figura de l'animal, i la posterior representació de la llegenda. L'acte pels petits s'ha convertit en una mena de planter per l'espectacle nocturn i també ha aconseguit generar una notable afluència de públic.

El final de festa culminarà a les 10 de la nit, quan el Serpent traurà el cap per la Devesa per desè any. La representació inclourà més de 250 persones i s'haurà gestat durant tot l'any. S'esperen novetats quan el Serpent acabi de creuar el Ter, davant l'antiga caserna de la Guàrdia Civil o amb el "no passaràs!", que es farà al Passeig i no al carrer Cavalleria, com era habitual.

Per commemorar la dècada de vida de la festa, s'ha elaborat una exposició temporal dedicada al Serpent. És una mostra commemorativa de la representació de la llegenda, que fa un repàs dels seus orígens, posa en valor el treball del Grup Fotogràfic Manlleu i acull una part dels elements propis de la festa, com els vestits, maquetes de la fera o un morter. 
 

Festa Major de Manlleu 2015 (PDF)

Festa del Serpent (web)

Fes-te Jove (web)

Arxivat a