La ruta del Ter ja enllaça Osona amb el Ripollès

S'ha aprofitat l'antic camí ral a la zona de la Cúbia (les Llosses) fins a la Farga de Bebiè

Erik Marin
11 d'agost del 2015
Actualitzat el 17 d'agost a les 18:38h
Un tram de la ruta.
Un tram de la ruta. | Consorci Alba Ter

La ruta del Ter és un camí de poc més de 200 quilòmetres pensat tant per a bicicletes de BTT com per senderistes. Té un pendent mitjà d'entre el 8% i el 10%. Al llarg del camí hi ha hotels i restaurants perquè la gent s'hi allotgi, mengi i compri els productes típics de la zona. Un camí ideal per recórrer i que, des de fa ben poc, ja enllaça el tram entre les comarques d'Osona i el Ripollès.

L'obra executada, de mig quilòmetre, permetrà que la ruta segueixi el curs del riu Ter en aquest tram, ja que fins ara els ciclistes havien de desviar-se cap a Llaés i anar en direcció a Santa Maria de Besora per poder acabar sortint a Sant Quirze de Besora. Aquesta volta era massa llarga i, en canvi, a partir d'ara s'ho podran estalviar. Pel que fa al recorregut per a senderistes, la carretera C-17 tallava el camí en diversos punts, cosa que també s'ha solucionat.

Aquest nou camí estarà homologat com a GR-210 que gestiona el Grup de Defensa del Ter amb la col·laboració de Centres Excursionistes.

Aquesta millora ha tingut una inversió total de 10.000 euros i ha estat executada per la fundació MAP, juntament amb la supervisió i coordinació dels treballs del Consorci del Ter. A més, hi ha col·laborat el Club Excursionista Ripoll, el Grup de Defensa del Ter, el Parc del Castell de Montesquiu i els dos propietaris afectats que van cedir els terrenys per poder realitzar les millores.

L’acte d'inauguració oficial va ser el passat 28 de juliol on van assistir el gerent d’Aigües Vic, Josep Maria Aparicio, i el president del Consorci del Ter i alcalde de Ripoll, Jordi Munell. Durant la tardor està previst fer-hi una passejada amb bicicleta per donar a conèixer el tram.