En marxa la festa major de Manlleu, marcada pels 10 anys d'El Serpent

La representació nocturna de la llegenda celebra una dècada de vida | El Cantabars donarà el tret de sortida a 10 dies d'activitats aquest mateix divendres

Redacció
05 d'agost del 2015
Actualitzat el 10 d'agost a les 10:46h
El Seprpent sortint de la Devesa.
El Seprpent sortint de la Devesa. | Adrià Costa

El Seprpent sortint de la Devesa. Foto: Adrià Costa


La festa major de Manlleu tindrà aquest any una data assenyalada: el dia 14 d'agost, la representació nocturna d'El Serpent de Manlleu. I és que el monstre farà 10 anys que treu el cap per la Devesa i, com que està d'aniversari, s'esperen sorpreses. Abans, però, aquest divendres el Cantabars, un altre dels actes multitudinaris, donarà el tret de sortida de les celebracions a partir de 2/4 de 10 de la nit.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha explicat que "la voluntat és combinar espectacles més tradicionals, com les sardanes, el correfoc o els castells dels Nyerros, amb novetats". "Sobretot, però, volem potenciar el talent local. Per això, hem apostat per concerts de Pep Poblet i Guillem Roma, a més de grups de referència com els Catarres", ha apuntat Garrido.

Des de l'organització, també s'han destacat altres actes més originals com una combinació de circ i música clàssica el dia 13 d'agost; o el Trofeu Vila de Manlleu de futbol que aquest any enfrontarà l'equip local davant del Barça B de Gerard López, el dissabte dia 15.

Exposició pels 10 anys d'El Serpent

 

La presentació de la festa major es va fer aquest dimarts a la 2a planta del Museu del Ter, justament on hi ha l'exposició temporal dedicada al Serpent. És una mostra commemorativa dels 10 anys de la representació de la llegenda, que fa un repàs dels seus orígens, posa en valor el treball del Grup Fotogràfic Manlleu i acull una part dels elements propis de la festa, com els vestits, maquetes de la fera o un morter. Per Garrido, "l'emblemàtic espectacle d'El Serpent ja està consolidat".

Com a activitats paral·leles, s'han engegat concursos d'Instagram sota els hastags #festaserpent, #FMManlleu i #festejove a les millors fotos i el concurs floral de balcons.

Poden veure els programes d'activitats:

Festa Major de Manlleu 2015 (PDF)

Festa del Serpent (web)

Fes-te Jove (web)

Arxivat a