Acaba l'Escola Oberta d'Estiu de Vic amb un èxit de participació

Els esdeveniments organitzats reuneixen més de 300 persones

Enric Gil
04 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:17h
Cloenda de l'Escola Oberta d'Estiu- Champions Vic.
Cloenda de l'Escola Oberta d'Estiu- Champions Vic. | Associació Tapís

Cloenda de l'Escola Oberta d'Estiu - Champions Vic Foto: Associació Tapís


L’OAR Vic de l’Escola Oberta d’Estiu - Champions Vic 2015, una de les accions del Projecte d’Intervenció Comunitària intercultural, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic va acomiadar-se el passat divendres, 31 de juliol. Més de 300 persones han passat per l’Escola, sumant participants, col·laboradores i espectadores dels partits; d'aquestes, unes 200 hi han participat directament.

L'objectiu dels impulsors ha estat crear un espai per potenciar i impulsar amb els infants i joves de Vic temàtiques com l’esport amb valors, la convivència o la salut comunitària a través de diverses activitats que ha reunit una gran participació. 

Des de l'organització s'ha fet una valoració molt positiva de la proposta i l'objectiu és que tingui continuïtat, "ampliant la participació i la implicació de moltes més associacions i entitats de la ciutat".

Futbol de carrer

L'activitat estrella ha estat el futbol de carrer, amb una metodologia de joc diferent. S'ha presentat com una eina per crear i acompanyar processos d'aprenentatge i inclusió social, recuperant els valors humans, impulsant el desenvolupament de lideratges i generant processos comunitaris solidaris de transformació. 

De fet, el sistema de puntuació ha anat molt més enllà del nombre de gols. Els punts també s'han pogut obtenir pel respecte a les regles que els mateixos participants acordaven abans d’iniciar els partits i per altres valors com la solidaritat, la cooperació i la participació durant el joc.

La nova proposta ha agrupat serveis, entitats i associacions de la ciutat: l'Ajuntament de Vic, l'Associació Casal Claret, l'Associació Cine Club Vic, l'Associació EVAL, l'Associació Tapís, el CAP El Remei, el CAP Osona, el Centre d’Estudis del Seminari, el Club Bàsquet Femení d’Osona, el Consell Esportiu d’Osona, Creacció, la Fàbrica dels Somnis, la Llar Juvenil de Vic i l’OAR Vic.
 

Cloenda de l'Escola Oberta d'Estiu- Champions Vic Foto: Associació Tapís

Arxivat a