Artur Mas: «El món ens tornarà a observar: oferim la millor cara»

El president de la Generalitat ha signat aquest dilluns el decret de convocatòria del 27-S | Mas assegura que els comicis segueixen "el marc legal vigent pel que fa la forma, però són molt diferents pel que fa al fons"

Elvira Vilardell
04 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:20h
El president de la Generalitat Artur Mas, ha assegurat que les eleccions del 27-S "segueixen el marc legal vigent pel que fa la forma, però són molt diferents pel que fa al fons". Ho ha dit aquest dilluns a la nit després de signar la convocatòria de les eleccions de setembre, les quals centraran les mirades en el país. "En les setmanes vinents tot el món ens tornarà a observar: siguem-ne conscients i oferim la millor cara", ha reflexionat el President, que ha fet una crida als partits a presentar les seves propostes.

En el seu discurs institucional Mas ha criticat la postura del govern espanyol, que ha volgut "silenciar" la veu del poble de Catalunya, fet que l'ha obligat a convocar comicis d'aquí un mes, ha apuntat. "Catalunya no viu en condicions normals. La negativa del dret ha decidir és una situació excepcional que requereix decisions excepcionals".

Al final de la seva intervenció el president el Govern ha assegurat que "podem fer del 27-S una data assenyalada en la nostra història" i ha llançat aquest missatge als ciutadans: "Assumim la responsabilitat que el moment demana i fem-nos-en protagonistes".
  
Amb la firma del decret, Mas compleix el compromís adquirit el 14 de gener amb ERC i les entitats sobiranistes de convocar eleccions el 27 de setembre, just un any després que signés al Palau de la Generalitat el decret de convocatòria de la consulta sobre l'autodeterminació, el qual va ser impugnat i suspès i va acabar amb un 9-N alternatiu.
  
La firma del president de la Generalitat obre el compte enrere per a unes eleccions amb una campanya que començarà l'Onze de Setembre, el mateix dia que la Diada de Catalunya, i que arriben després d'una sacsejada al tauler polític que ha provocat que molts partits es presentin amb fórmules noves i que cap cap de llista repeteixi respecte al 2012.