La comarca del Lluçanès haurà d'esperar al 27-S per ser una realitat

Els alcaldes del territori, reunits amb el Departament de Governació, prenen la decisió per les circumstàncies de dissolució del Parlament de Catalunya

Enric Gil
03 d'agost del 2015
Actualitzat el 05 d'agost a les 15:46h
La consulta a Prats de Lluçanès es va celebrar el passat 26 de juliol.
La consulta a Prats de Lluçanès es va celebrar el passat 26 de juliol. | Adrià Costa

La consulta a Prats de Lluçanès. Foto: Adrià Costa

 

Els alcaldes del Lluçanès s'han reunit aquest dilluns amb Governació per analitzar conjuntament els resultats del procés participatiu del passat 26 de juliol, sobre la creació de la nova comarca. I les dues parts han acordat seguir treballant conjuntament, però en espera de la constitució del Parlament després dels resultats de les eleccions del 27-S.

Les raons de la decisió són fonamentalment tres: les circumstàncies de dissolució del Parlament de Catalunya; la tramitació durant el nou mandat de la futura llei de governs locals; i que qualsevol acord de nova comarca no seria efectiu fins al 2019. 

Els pròxims passos
Els alcaldes han comunicat al Departament de Governació que cada municipi ratificarà ara els resultats del procés participatiu als respectius plenaris i els acords dels plens seran tramesos al Departament. 

Al seu torn, Governació aportarà l’assessorament jurídic i tècnic als 13 municipis, per tal de trobar l’eina més útil i eficient per "poder oferir els millors serveis a la població del Lluçanès". La reunió celebrada avui satisfà la reclamació que havien fet els alcaldes a finals de la setmana passada.