«El rei Carquinyoli ja el tenim aquí»

En marxa les festes del barri de Sant Albert de Vic fins aquest dissabte, 8 d'agost

Enric Gil
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:47h
Arribada del Carquinyoli al carrer de Gurb.
Arribada del Carquinyoli al carrer de Gurb. | Judit Coma

Arribada del Carquinyoli al carrer de Gurb. Foto: Judit Coma


L'arribada del Carquinyoli d'aquest divendres, 31 de juliol, va marcar l'inici de les festes del barri de Sant Albert de Vic. Les jornades centrals de les celebracions s'han viscut en un cap de setmana ple d'activitats i amb un Carquinyoli que aquest any és el cuiner Alberto Chicote.

Divendres l'ambient es va començar a escalfar amb la cercavila dels caparruts, els gegants del barri i el voltejador. La cercavila, que va sortir des del capdamunt del Carrer de Gurb fins a la plaça Mil·lenari, va anar acompanyada de xaranga.
 
A les deu de la nit va arribar el Carquinyoli que, com a novetat, ho va fer per carretera i no amb tren, com era habitual. La festa es va veure afectada per la pluja que va obligar a suspendre els posteriors concerts previstos a la Bassa dels Hermanos.
 

Arribada del Carquinyoli al carrer de Gurb. Foto: Judit Coma


Al llarg d'aquesta setmana encara queden alguns plats forts de les celebracions, com el sopar de Germanor de dimarts 4 d'agost o el sopar popular i el Gran Concurs del Carquinyoli de dijous.

El divendres 7 és la festivitat de Sant Albert i durant tot el dia es faran diferents activitats per a tots els gustos, des de la Tronada per despertar al barri fins a un cafè-concert a càrrec de la cobla Els Lluïsos.

Les festes de Sant Albert 2015 finalitzen aquest dissabte 8 d'agost amb la passada de feixets i el comiat del Carquinyoli.
 

Recull de galeries de fotos de les festes de Sant Albert al carrer de Gurb

El rei Carquinyoli  (Reportatge històric de Toni Coromina)

Programa de les festes de Sant Albert 2015
 

Arribada del Carquinyoli al carrer de Gurb. Foto: Judit Coma

Arxivat a