Imma Albó presidia una de les entitats multades per la xiulada a l'himne

En els seus últims dies de vida, va demanar als directius d'El Sotrac" que no fessin marxa enrere en aquest conflicte

Redacció
30 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:56h

Imma Albó, en un acte de l'ANC.


La veterana militant independentista Imma Albó i Vidal de Llobatera, morta ahir als 75 anys d'edat, era presidenta honorària d'una de les entitats represaliades per la xiulada a l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei de futbol. el Moviment de Cultura Popular "El Sotrac".

Fa pocs dies, encara va pregar a un dels directius de l'entitat que "en el conflicte de la xiulada, no afluixeu, no us feu enrere" i va aconsellar mantenir fort el to de la xiulada i "no arronsar-se mai davant la reacció totalitària d'Espanya".

Una nota de l'entitat, emesa aquesta tarda, ha assenyalat que "és ben probable que l'anunci de les injustes, desproporcionades i inacceptables sancions de dilluns passat l'afectessin fatalment. Per qui ha patit una brutal repressió per defensar els drets del poble català durant el franquisme, veure que just 40 anys després de la mort del dictador algú pugui encara ser condemnat per exercir la llibertat d'opinió i expressió, pot ser un cop massa dur per a qualsevol demòcrata".

El comunicat del Moviment de Cultura Popular "El Sotrac" s'adreça a "Miguel Cardenal, Francisco Martínez, i a totes les altres miserables ànimes de botxí que avui estan celebrant el seu mesquí triomf passatger, els assegurem que l'esperit de la nostra estimada presidenta restarà per sempre més amb nosaltres, i que no defallirem en el combat patriòtic fins assolir els nostres darrers objectius nacionals".
 
Arxivat a