Últimes quatre funcions de «L'aiguat» a Manlleu

Obra teatral de Corcia Teatre, basada en les inundacions de l’any 1940 | Estrenada el 3 de juliol, es mantindrà en cartell fins al 8 d’agost, els divendres i dissabtes a les 21h.

Redacció
30 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:04h
El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre van estrenar el passat 3 de juliol l’espectacle per a les nits d’estiu al Museu del Ter. L’aiguat és un retrat dels fets ocorreguts la nit del 17 al 18 d’octubre de 1940, moment en què, després de tres dies seguits plovent, les aigües del Ter es desborden i inunden gran part de la ciutat de Manlleu, sembrant el desconcert, la por i la ruïna. El panorama que deixa és desolador. Quan la ciutat tot just s’aixecava del mal son de la Guerra Civil l’aiguat s’ho emporta tot.

Ara ja només queden quatre representacions de l'obra, que es portaran a terme els dos propers divendres i dissabtes.
 
L’aiguat tracta d’una família que intenta sobreviure les penúries de la postguerra quan és sorpresa pel devastador aiguat de l’octubre de 1940. Aquest esdeveniment accentua les penúries quotidianes, però, al mateix temps, obra també una escletxa a l’esperança. L’esperança de tornar-nos a mirar els ulls i junts reconstruir una societat tan malmesa per les circumstàncies.

L’aiguat, produït per CorCia Teatre i el Museu del Ter està dirigit i escrit per Joan Roura i intervenen els actors Jordi Arqués, Anna Busanya, Marta Parramón i Joan Roura. L’espectacle neix arrel del 75é aniversari dels aiguats del 1940. El Museu del Ter complementarà l’aniversari amb diversos actes més a partir del mes d’octubre, però L’aiguat dóna el tret de sortida a la commemoració d’aquests fets històrics.
 
El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre treballen conjuntament des de fa anys per unir la difusió del patrimoni i el llenguatge dramàtic. Des de l’any 2008 fins al 2014, el Museu del Ter va programar durant els mesos de juliol i agost l’espectacle Torn de nit i Ànimes de Batan, representades al mateix museu les nits de divendres i dissabte. La proposta El Meu Barri, s’estrenà el 2013 i es va reprendre la temporada passada amb un gran èxit de públic.
 
Enguany es segueix la mateixa línia marcada anteriorment, espectacle costumista basat en fets històrics de la vida de Manlleu però transportable a molts pobles catalans. Es realitzaran dotze úniques funcions.
 
L’AIGUAT:
 
4 ÚLTIMES FUNCIONS!
Funcions: Tots els divendres i dissabtes fins al 8 d’agost
Hora: 21h

Lloc: Museu del Ter (Passeig del Ter, 2)
Venda d’entrades al Museu del Ter
Preu: 16€
Aforament limitat
Durada de l’espectacle: 1hora aprox
Arxivat a