La UVic-UCC prepara el primer Grau en Enginyeria de l’Automoció de Catalunya

El nou grau, amb un destacat component internacional, donarà resposta a la demanda laboral que requereix el sector automobilístic

Redacció
30 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:35h
 La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) està preparant la programació del primer grau en enginyeria de l’automoció de Catalunya per al curs 2016-2017 juntament amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

Es tracta d’un grau pioner que oferirà coneixements en profunditat de disseny, mecànica, electrònica i informàtica, aplicats a l’automòbil. La UVic-UCC ja ha transmès al Consell Interuniversitari la petició de poder fer aquest estudis perquè puguin entrar a l’aprovació per aquell curs. 

El pla d’estudis d’aquest grau preveu una formació basada en el mètode d’aprenentatge a través de casos i amb una àmplia vessant pràctica. Tindrà un fort component internacional ja que les classes es faran íntegrament en anglès, tret d’algunes assignatures estratègiques  vinculades al món de l’empresa, que es podran fer en català i castellà, per tal de millorar la integració dels estudiants internacionals al mercat laboral de Catalunya i Espanya.

El seu pla d’estudis també permetrà que els estudiants combinin estades de durada variable a la Universitat, amb estades llargues  als centres de treball de la indústria de l’automoció.  

Respon a les demandes del sector automobilístic

Actualment la indústria de l’automoció és un dels sectors capdavanters de l’economia mundial i Catalunya compta amb un important nombre de fabricants i subministradors de primer nivell, que requereixen una formació específica per respondre a les necessitats de nous productes i serveis.

El titulat en aquest grau donarà resposta a les sortides professionals que actualment no es cobreixen en una indústria globalitzada i diversificada,  que cada vegada més requereix  professionals amb un perfil tècnic, que siguin capaços de  desenvolupar l’activitat en oficines tècniques, departaments de disseny o R+D+i, i que puguin accedir a una formació més especialitzada en determinats àmbits d’actuació.

Conveni de col·laboració entre les dues entitats

El rector de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña i el representant del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Vicenç Aguilera, ja han signat  l’acord de col·laboració per desenvolupar conjuntament aquest grau que es desenvoluparà a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC..

L’acord entre la UVic-UCC i el CIAC permetrà oferir una formació innovadora pel que fa a metodologia i pla d’estudis i a més, disposar dels coneixements específics dels professionals de la indústria de l'automòbil, que tant es podran incorporar al projecte formant part dels grups d'acollida dels estudiants en les seves estades a l'empresa com també exercint de professors associats en la formació dins la pròpia universitat. 

Aquest grau nou complementarà els estudis d’enginyeria que ja ofereix la universitat, com l’Enginyeria Mecatrònica, l’enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i l’Enginyeria en Tecnologies Industrials. El nou grau es nodrirà, a més, de la recerca que impulsen els Grups de Mecatrònica i Modelització Aplicada a la Tecnologia de Materials (GRMECAMAT) i el grup de Tractament de Dades i Senyals (GRTDS), per bé que la presència de la nova titulació ajudarà en la creació d’un centre de recerca i transferència de coneixement específic d’aquest àmbit.
Arxivat a