El govern de Vic aprova els sous amb el suport d'ERC

CiU i PSC accedeixen a rebaixar-se les retribucions | L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, rebrà 46.537,65 euros bruts anuals

Redacció
31 de juliol del 2015
Actualitzat el 01 d'agost a les 10:39h
El ple de juliol de l'Ajuntament de Vic ha desencallat les retribucions que han de percebre els regidors
El ple de juliol de l'Ajuntament de Vic ha desencallat les retribucions que han de percebre els regidors | Adrià Costa

Josep Arimany conversant amb Anna Erra. Foto: Adrià Costa


El govern de l'Ajuntament de Vic format per CiU i el PSC ha aconseguit finalment aprovar les retribucions dels regidors, després d'accedir a la petició d'ERC-Som Vic de rebaixar-les. L'apartat de dedicacions, sous i indemnitzacions, que havia caigut de l'ordre del dia de l'últim ple de juny després que l'equip de govern no comptés amb la majoria suficient, s'ha aconseguit tirar endavant en el ple de juliol celebrat aquest dimecres.

Dels 10 càrrecs electes de l’equip de govern, 6 seran remunerats i les dedicacions oscil·laran del 60 al 95%. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, rebrà 46.537,65 euros bruts anuals; la segon tinent d’alcalde i regidora delegada de l’àrea de Promoció de la Ciutat, Susagna Roura, 30.800 euros; la tercera tinent d’alcalde i regidora delegada de l’àrea de Territori, Fabiana Palmero, 30.800 euros; el 5è tinent d’alcalde i regidor delegat de l’àrea d’Economia i Serveis, Antoni Serrat, 35.200 euros; el 6è tinent d’alcalde i regidor delegat de l’àrea d’alcaldia i Social, Àlvar Solà, 26.400 euros; i el regidor delegat de Joves, Esports i Habitatge, Josep M. Roca, 30.800 euros anuals bruts. 

La regidora de Recursos Humans, Susagna Roura (CiU), ha remarcat que “hi hauran 6 càrrecs electes que rebran retribució, 2 menys que l’anterior mandat” i ha recordat “que tots ells estan per sota la llei RSAL [Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local]”. A banda d'Esquerra, la resta dels grups de l’oposició -Capirem Vic, Vic per a Tots i PLV- s'han posicionat en contra d’aquestes retribucions perquè han considerat que estan allunyats de la realitat. 

Susagna Roura i Benjamí Dòniga. Foto: Adrià Costa


Pel que fa als càrrecs eventuals, l'abstenció d'ERC-Som Vic ha permès la creació de 5 perfils de treballs: un assessor interdepartamental de l’Ajuntament i l’alcaldia; un assessor en Comunicació i Protocol; un assessor de Cultura i Promoció de la Ciutat; un assessor en temes socials; i un assessor de Fires i Mercats amb dedicació del 50%. També s'ha nomenat Miquel Duran com a gerent de l’Institut Municipal d’Esports.

Des de l'oposició, la regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, ha exposat que “apostem per eliminar els càrrecs de confiança i que aquests estiguin ocupats per funcionaris propis del consistori”. Per la seva banda, Arnau Martí (Vic per a Tots) ha remarcat que el codi ètic de la seva formació política, tot i que no està en desacord amb aquestes figures, “reivindica una restricció dràstica del nombre de personal eventual i tal i com portaven en el seu programa electoral proposaven una rebaixa de 9 a 3”. 

Altres nomenaments
La sessió plenària també ha servit per designar altres nomenaments. El regidor d’Esports, Josep M. Roca ha estat escollit com a president de l’Institut Municipal d’Esports (IME) i el regidor de Món Rural i Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila com a vicepresident de l’organisme. També es s'han nomenat els membres de la junta d’aquest organisme els regidors: Josep-Ramon Soldevila (CiU/Rcat); Josep Lluís Garcia (ERC-Som Vic); Sara Blázquez (Capgirem Vic); Benjamí Dòniga (PSC); Josep Anglada (PLVI) i Arnau Martí (Vic per a Tots).
 

Arnau Martí. Foto: Adrià Costa


D’altra banda, i en el cas de l’Organisme de Fires i Mercats (OFIM) estarà presidit pel regidor Benjamí Dòniga i Josep M. Roca assumirà la vicepresidència. En aquest apartat també s'han designat els membres d’aquest organisme, entre els quals hi haurà M. Carme Bover (CiU); Antoni Serrat (CiU); Josep-Ramon Soldevila (CiU/Rcat); Joan Ballana (ERC-SOM Vic); Marc Barnolas (Capgirem Vic); Josep Anglada (PLVI); i Arnau Martí (Vic per a Tots).

Pel que fa la Fundació Universitària Balmes, tal com va acordar l'últim ple, el regidor Josep Lluís Garcia (ERC-SOM Vic) entrarà com a membre d’aquest patronat, junt amb Joan Coma Roura (Capgirem Vic) i Josep Arimany (CiU), que ja en formen part.
 
També s'ha elegit al regidor de Benestar i Família, Àlvar Solà (CiU) al Patronat de la Fundació Privada Col·legi Sant Miquel dels Sants.

La moció per la climatització de l'Hospital no prospera

La moció presentada per Capgirem Vic i Vic per a Tots sobre els problemes de climatització a l'Hospital de Vic i en defensa de la Salut Pública no ha prosperat, com tampoc la moció sobre polítiques fiscals en matèria d'habitatge. Sí que ha tirat endavant, en canvi, la d'ERC i Vic per a Tots sobre la contractació immediata del personal laboral pel Servei de Mediació Comunitària i Agents Cívics. La moció ha estat aprovada per unanimitat. 
 

Joan Coma Roura, Maria Carme Bover i Titi Roca. Foto: Adrià Costa
 

 

Fabiana Palmero i Josep Arimany. Foto: Adrià Costa
 

Joan Ramon Soldevila, Maria Balasch i Jaume Colomer. Foto: Adrià Costa
 

Anna Erra. Foto: Adrià Costa
 

Àlvar Solà, Joan Ramon Soldevila, Maria Balasch i Jaume Colomer. Foto: Adrià Costa
 

Marc Barnolas, Sara Blázquez i Maria Carme Bover. Foto: Adrià Costa
 

Margarida Tió i Josep LLuís Garcia- Foto: Adrià Costa
 

Intervenció de Titi Roca. Foto: Adrià Costa
 

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa

Arxivat a