Plataforma per la Llengua assessorarà la mare a la qual un pediatre no va voler atendre en català

L'ens l'ajudarà en la tramitació de la denúncia al CAP i considera "intolerable" el fet

Redacció
28 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:53h
Plataforma per la Llengua ha criticat que un metge no ha volgut atendre una pacient en català en un CAP de Torelló i ha informat que assessorarà l'afectada. En concret, Sandra Vaqué, veïna de de la població, ha fet arribar a la Plataforma per la Llengua una queixa per "l'agressió lingüística" que va patir aquest dimarts al centre d'atenció primària d'aquesta localitat davant un metge que no va voler atendre en castellà.

La Plataforma per la Llengua s'ha posat immediatament a disposició de la pacient per assessorar-la en la tramitació de la denúncia al CAP, tot atenent a l'obligació que té l'administració i qualsevol treballador que hi està contractat de respectar els drets lingüístics i garantir l'atenció tant en català com en castellà.

La Plataforma per la Llengua considera "intolerable" aquest fet i ha sol·licitat a l'administració que prengui les mesures necessàries perquè s'acompleixi l'article 6 de l'Estatut, pel qual "els poders públics de Catalunya han d'establir les mesures necessàries per a facilitar l'exercici del ciutadà de poder expressar-se tant en català com en castellà, i el compliment del deure per part del ciutadà de conèixer ambdues llengües".
Arxivat a