Procés Constituent del Ripollès, Berguedà, Garrotxa i Osona estudien el pacte amb Podem

Redacció
21 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:23h
Trobada de Procés Constituent
Trobada de Procés Constituent | Procés Constituent

Les assemblees de Procés Constituent de les comarques d'Osona, el Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès han realitzat aquest cap de setmana una trobada intercomarcal per debatre l'estat del grup en cada comarca i estudiar el “moment històric” que viu Catalunya. Per això, una trentena de representants de les vuit assemblees d'aquests territoris s'han trobat al municipi de Les Llosses (Ripollès) per coordinar-se i unificar esforços. 

Segons han manifestat en un comunicat, la proximitat territorial fa que les diferents assemblees tinguin la possibilitat de compartir tasques de “comunicació i organització”, tant de les activitats que realitzen, com a nivell estructural. Per això, s'ha instat a començar a treballar en aquest sentit. A més, han debatut propostes d'accions artístiques i activitats de carrer com una manera alternativa d'expressió entre les persones. 

Durant els propers dies, Procés Constituent també organitzarà trobades a nivell comarcal per treballar la possible confluència en una candidatura unitària d'esquerres, juntament amb Podem, ICV i EuiA, entre d'altres. Aquesta situació, a més, s'està estudiant a nivell nacional des del Grup Promotor, l'òrgan de representació de totes les assemblees de Catalunya. 

Per a Procés Constituent, Catalunya està vivint un moment de canvi de paradigma, i només amb una confluència de l'esquerres rupturista es podrà obrir “l'escletxa” cap a un canvi que, alhora, comporti la “transformació social com a país”, han declarat.