Sabeu quins són els 25 aliments més addictius?

Tot el que conté sucre o grasses té més possibilitats d'enganxar-nos

990_1436812437patates
990_1436812437patates | Flickr: Kris Krüg
Nació Digital
19 de juliol del 2015


Un equip de científics de la Universitat de Michigan i el centre de recerca New York Obesity de l'hospital Mount Sinai- St. Luke’s dels Estats Units, han publicat a la revista PloS Onela llista dels 25 aliments més addictius. Segons la investigació, tot el que conté sucre o grasses té més possibilitats de convertir-se en addictiu. Les característica principal d'aquests aliments és que actuen sobre el nostre cervell i que, malgrat que sabem que no és bo abusar-ne, un cop comencem a menjar-ne ja no podem parar. 

Per portar a terme la investigació, els científics van fer un experiment amb 120 voluntaris, a qui van demanar que classifiquessin 35 aliments per la seva capacitat addictiva. Els resultats van revelar que els que contenen un índex de grasses més elevat, s'associen amb més freqüència a comportaments addictius. 

Erica M. Shculte, la líder de l'equip de recerca, ha explicat que "l'estudi proporciona una evidència preliminar: no tots els aliments estan implicats a parts iguals en la conducta alimentària addictiva. Sí que els aliments altament processats semblen estar associats amb l'addicció al menjar". En aquest sentit, "com que els aliments processats es consumeixen amb més facilitat, quan ens arriba la sensació que estem tips, ja hem consumit una gran quantitat de producte", ha afegit. 

Tot i així, malgrat les conclusions de l'estudi, "no existeix una evidència clara que cap dels components dels aliments creï en sí mateix un addicció", han aclarit els científics. 

Rànquing dels 25 aliments més addictius

1. Pizza

2. Xocolata (en totes les seves variants)

3. Patates fregides de bossa

4. Galetes de Xocolata

5. Gelat

6. Patates fregides

7. Hamburgesa amb formatge

8. Refrescs ensucrats

9. Pastissos

10. Formatges

11. Bacó

12. Pollastre fregit

13. Brioxeria

14. Crispetes amb mantega

15. Cereals

16. Llaminadures

17. Bistecs

18. Magdalenes

19. Fruits Secs

20. Ous

21. Pit de pollastre

22. "Pretzel" o llaç de sucre

23. "Crackers"

24. Aigua

25. Barretes energètiques