Una imatge del Collsacabra guanya el concurs «Wiki Loves Earth» català

El guardó rep 1.344 instantànies, de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català

La imatge guanyadora
La imatge guanyadora | Miquel Pons
Redacció Osona.com
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 7:40h

El fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons ha guanyat el primer premi absolut a la millor foto de Catalunya en la segona edició del concurs "Wiki Loves Earth", amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de Comarques Centrals. De fet, aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs, ha presentat enguany una trentena de fotografies i s'ha endut un total de tres guardons en diferents categories.

En aquesta segona edició, s'han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. El concursant que ha enviat imatges d'una varietat més gran de llocs ha estat Isidro Jabato, amb 166 fotografies de 58 espais diferents.

A més, aquest 2015 s'han aconseguit fotografies d'elements del patrimoni natural que no en tenien, fet que completa i amplia el catàleg d'imatges per a la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons.

El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d'un projecte d'Amical Wikimedia amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori.