Els treballadors de General Cable ratifiquen l'ERO amb un ampli suport

L’empresa te nou mesos per fer efectiu els 196 acomiadaments, dels quals 96 a Manlleu

Redacció Osona.com
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a les 16:42h

Treballadors de General Cable protestant a l'entrada de l'empresa a Manlleu, fa uns dies. Foto: Adrià Costa


Els treballadors de General Cable han ratificat l'expedient de regulació d’ocupació (ERO) que van consensuar la direcció de la companyia i el comitè d’empresa i que, finalment, suposarà l’acomiadament de 196 persones a les plantes de Manlleu, Montcada i Barcelona. Ho han fet en les assemblees dels diferents centres de treball que es van celebrar entre divendres i dilluns.

La votació va donar el següent resultat final: 233 van donar suport a l’ERO, 64 s’hi van oposar i van haver-hi set vots en blanc i un de nul. En total, van votar 305 dels 443 treballadors amb dret a vot.

Treballadors i empresa van signar aquest dimarts l’acord definitiu, a la seu dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, a Barcelona. Ara, els treballadors afectats tenen fins 15 dies per decidir si s’acullen voluntàriament a l’ERO, o si no se’ls comunicarà oficialment el 29 de juliol. Llavors, l’empresa tindrà nou mesos per fer efectiu els acomiadaments.

L’acord final ha permès reduir el nombre de persones afectades inicialment de 289 a 196, que corresponen a 73 desafectacions i a la creació de 20 nous llocs de treball a la planta de Montcada, que podran ser ocupats per treballadors de les fàbriques d’Abrera i de Manlleu. L’afectació dels acomiadaments final per plantes és: a Abrera, 89; a Manlleu, 96; a Montcada, 0 (rebrà un mínim de 20 treballadors traslladats d’Abrera i Manlleu); i a Barcelona, 11. L’acord ha permès salvar, com a mínim, 42 llocs de treball a Manlleu, on en un principi l’empresa proposava 138 acomiadaments.

Els sindicats s’han mostrat satisfets amb la resolució final, tot i que amb prudència. “No és grat que hi hagin acomiadaments, però s’ha hagut de negociar. Si no ho haguéssim fet, l’empresa hagués tirat pel dret, emparada en la reforma laboral”, explica Antonio Olmo, portaveu del comitè d’empresa de la plantilla de Manlleu. “Hem salvat una quarantena de llocs a Manlleu i els que marxen ho faran en unes condicions econòmiques acceptables, per sobre del que marca la llei”, afegeix. “Però no hem aconseguit que l’empresa ens garanteixi un pla de viabilitat”, es lamenta.
Arxivat a