Raül Romeva encapçalarà la llista unitària, amb Forcadell i Casals

Mas i Junqueras aniran en quarta i cinquena posició

Nació Digital
15 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:36h
Raül Romeva, en una imatge d'arxiu.
Raül Romeva, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu, amb l'actual regidora de Vic Susagna Roura. Foto: Adrià Costa


TV3 assegura que l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva serà el cap de llista de la candidatura d'unitat pactada per CDC i ERC dilluns. L'exlíder de l'ANC Carme Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ocuparien els llocs dos i tres d'aquesta candidatura. En quarta i cinquena posició, com ja s'havia anunciat, hi anirien Artur Mas i Oriol Junqueras.

En cas d'una hipotètica victòria d'aquesta llista a les eleccions del 27 de setembre, CDC i ERC han pactat que Artur Mas seria escollit nou president de la Generalitat, mentre que Junqueras en seria el vicepresident.

Amb l'elecció de Romeva com a cap de llista, el candidat que defensaven els republicans, la llista passa a tenir un marcat accent social. Romeva, enquadrat fins fa poc en l'ala independentista d'ICV, va decidir donar-se de baixa del partit verd en desacord amb la decisió de la cúpula ecosocialista d'apostar per un "estat lliure associat" amb l'estat espanyol, assegurant que aquesta via ja "s'ha intentat. Ho hem intentat. Molt. Potser massa i tot. I no ens n'hem sortit" .

Romeva també és un candidat amb un perfil internacional destacat, ja que havia estat vicepresident de l'eurogrup dels Verds/ALE durant l'anterior legislatura. El seu perfil, alhora, dificulta les possibles desqualificacions que la candidatura d'esquerres que estan mirant de bastir ICV-EUiA i Podem puguin tenir un recorregut gaire destacat.
 

Més informació, des de Nació Digital