L'espectacular castell de focs clou una lluïda festa major de Vic

La jornada castellera, el Pollastre Jove i la Contracrida, actes destacats del darrer cap de setmana

Redacció Osona.com
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:00h
El castell de focs, des de l'ermita de Sant Sebastià
El castell de focs, des de l'ermita de Sant Sebastià | José M. Gutiérrez

El castell de focs vist des de l'ermita de Sant Sebastià. Foto: José M. Gutiérrez


La conferència balmesiana va marcar dijous passat l’inici de la recta final de la festa major de Vic, que va començar el 26 de juny i que es va acabar ahir, diumenge 12 de juliol. Aquest cap de setmana, el programa encara ha ofert propostes molt atractives.

L’acte més destacat d’aquest divendres va ser el Pollastre Jove, que enguany s’ha inclòs en la programació de la festa major. La gresca va arrencar a les 5 de la tarda a la plaça Gaudí, amb jocs i inflables i va continuar a la plaça de la Catedral, on hi van haver concursos, concerts i el sopar popular. Aquest dia també hi va haver un plat fort al teatre L’Atlàntida, amb l’actuació de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

El dissabte, diverses propostes més tranquil·les, com una cursa popular d’orientació a la Guixa, un campionat de botifarra o el 90è concurs de colles sardanistes, a la plaça Major, a partir de les 10 del vespre. Molt a prop, una hora més tard, a la rambla del Passeig, ball de tornaboda amb l’Orquestra Moonlight.

El darrer dia de la festa major, diumenge, va arrencar al matí amb una espectacular diada castellera a la plaça Major, on es van descarregar dos castells de 9, i va continuar amb força a la tarda: l’obra “Temps”, de Quim Masferrer a L’Atlàntida; la Cridòria, a les 7 de la tarda a la plaça Major; el concert de festa major a l’Orfeó i el tradicional castell de focs (el fotògraf José M. Gutiérrez ens en ofereix una perspectiva original, des de l'ermita de Sant Sebastià). La Contracrida, amb Ventall Teatre, va posar el punt i final a la xerinola, a les 22:45 hores a la plaça Gaudí.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)


Els Sagals d'Osona, a la trobada castellera de la festa major de Vic. Foto: Víctor Castelo