El gas natural arribarà a Calldetenes a la tardor

L'estalvi per a famílies, comerços i indústries serà d'entre un 15 i un 20%

Erik Marin
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:56h

Acte informatiu a Calldetenes “Arribada del gas natural a Calldetenes”, organitzat per Gas Natural Distribución. Foto: Ajuntament de Calldetenes
 

L'Auditori Teatre de Calldetenes va acollir dimecres, 8 de juliol, l'acte informatiu sobre l'arribada del gas natural que va organitzar l'empresa Gas Natural Distribución. Ramón Biarnés, representant de planificació i control d'expansió de l'empresa, va explicar els avantatges del gas natural i les fases del procés de transformació.

D'aquesta forma s'inicia el projecte de transformació del subministrament de gas, per tal de substituir l'actual gas propà per gas natural. Aquest fet implicarà un estalvi important per a famílies, comerços i indústries d'entre un 15 i un 20%, segons fonts municipals. Cal afegir que tot aquest procés no tindrà cap cost per als clients i es mantenen les condicions ja contractades mentre continuï funcionant el gas propà. A més, significa la liberalització del mercat, ja que es podrà contractar el servei de gas natural a qualsevol empresa de les que existeixen en aquest sector.

Els clients rebran una carta personalitzada de Repsol informant del canvi. Seguidament, seran informats novament mitjançant una altra carta per tal d'establir la data de visita. Els tècnics  visitaran les cases per fer un cens d'aparells i planificar que serà necessari canviar a cada llar un cop circuli el gas natural. Tot i això, prèviament s'hauran de realitzar treballs a camps i carrers per tal d'instal·lar les escomeses necessàries.

El procés es realitzarà durant la tardor i tindrà una durada aproximada de dues setmanes. La transformació començarà a la banda de Vic fins al dipòsit de gas situat al serrat de l'Aragall. Aquest canvi es realitzarà durant les nits quan es tancarà el gas després de sopar i durant les hores següents es purgaran les canonades i s'introduirà el gas natural. A primera hora del matí es restablirà el subministrament i els tècnics passaran casa per casa per adequar els aparells necessaris per poder cremar el gas natural. Un cop el gas natural circuli per tota la xarxa, es procedirà a buidar i desmantellar el dipòsit de propà per deixar els terrenys nets.