Enquesta de «La Vanguardia»: CDC, ERC i CUP només guanyen si van junts en una llista

La suma de les tres forces aconseguiria entre 68 i 72 diputats

Redacció
12 de juliol del 2015
Actualitzat a les 7:53h
Segons una enquesta realitzada per La Vanguardia entre el 6 i el 9 de juliol, CDC, ERC i CUP només guanyarien les eleccions al Parlament de Catalunya si es presentessin tots junts en una mateixa llista. Aquesta coalició obtindria entre 68 i 72 diputats, uns resultats molt diferents als que aconseguirien si es presentessin per separat.

Amb llistes pròpies, els tres partits podrien arribar a perdre 11 diputats en total, amb relació als obtinguts als comicis de 2012, quan van obtenir-ne 74. En tots dos casos, però, el sobiranisme no arribaria al 50% del vot popular emès, segons el mateix sondeig.

Després de la ruptura de CiU, Unió aglutinaria un 4% del vot i es faria com a mínim amb tres escons, sense arribar en cap cas als set. Per la seva banda, si CDC es presentés per separat retrocediria i podria arribar a perdre 18 escons.

L'enquesta també inclou una coalició ICV-Podem, la qual obtindria en tots dos escenaris al voltant de 20 escons. De no formar part d'una llista unitària, la CUP seria el partit sobiranista que guanyaria més diputats amb relació a les últimes eleccions, augmentat la representació al Parlament 3 a 10 diputats.