Les visites gastronòmiques continuen a Cuits Erre i xarcuteria Roca de Vic

Osona Turisme proposa durant set dissabtes visitar empreses agroalimentàries de la comarca

Redacció Osona.com
18 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:30h
Jordi Roca picant la carn per elaborar la botifarra
Jordi Roca picant la carn per elaborar la botifarra | Adrià Costa
Voleu conèixer el procés de fabricació artesanal dels formatges, els embotits o la ratafia? Osona Turisme us proposa “Fet a Osona”, unes visites guiades, de grups reduïts, a empreses agroalimentàries per descobrir de primera mà l’elaboració de productes característics de la comarca.

Aquestes activitats es faran durant set dissabtes, de juny a desembre, i cada dia es combinarà la visita a dues empreses. Així doncs, es tracta d’una activitat ideal per a tota la família. A més, no us haureu de preocupar per res, ja que l’organització també s’ocupa dels desplaçaments.

“Fet a Osona” continua el proper dissabte, 25 de juliol, amb la visita a dues empreses emblemàtiques de Vic: Cuits Erre i la xarcuteria Roca. Les inscripcions es poden realitzar a través de la central de reserves del web d’Osona Turisme o presencialment a l’Oficina de Turisme de Vic (Plaça del Pes – Llotja del Blat).
 

Més informació, inscripcions i calendari de les visites


-----------------------------------------------------------------------
 

Un treballador d'Erre de Vic, desossant pernils. Foto: Adrià Costa


Cuits Erre de Vic, 1952

El 1952, la família Vilacís Erra es va avançar a la seva època i va escollir el pernil cuit com a aliment d’extraordinari caràcter per desenvolupar una empresa, vinculada de manera especial a la comarca d’Osona i oberta al món. Aquests van ser els inicis de l’empresa Erre de Vic, uns inicis marcats per la visió tenaç, convençuda i persistent de la família.

El senyor Vilacís, veterinari, durant dècades va assistir als congressos internacionals més importants del sector. Investigador nat i membre fundador de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), enfocava les seves energies per a la millora i el descobriment de nous productes i de noves maneres de degustar-los. D'aquesta manera, el seu treball ret un homenatge a una terra i a les seves millors tradicions.

Avui Cuits Erre de Vic és una empresa que elabora aliments i combina el procés artesanal i tradicional amb la R+D+I. La seva filosofia es basa en cuidar els detalls per convertir cada peça en una obra única. Per a l’empresa és fonamental aconseguir l’equilibri entre el pernil cuit-curat artesà i tots els productes, que uneixen el procés artesanal amb la innovació. Una innovació també present en la maquinària, en els envasos i fomenten la visió compartida fent partícip a tot l’equip professional dels objectius estratègics de l’empresa a fi de promoure el sentit de corresponsabilitat.

Ramon Vilacís, coordinador d'operacions d'Erre de Vic. Foto: Adrià Costa


Actualment, Erre de Vic es manté fidel als orígens amb el pernil cuit-curat artesà alhora que van ampliant l’oferta, amb les salsitxes de Frankfurt, el gall dindi, el pollastre, el bacon o les textures, així com la gamma ecològica, tots tractats amb la màxima exquisidesa. Igualment, i sempre fidels a la mateixa filosofia, aposten per introduir nous productes, com les pastes fresques Pastassana, les pizzes fresques Pizzassana i la gamma de precuinats Cuinassana.
 
Per tal de mostrar tota aquesta riquesa artesanal, Erre de Vic obre les portes del seu obrador de Vic per apropar als visitants  a la cultura gastronòmica saludable i donar a conèixer una empresa que hi creu des de fa més de seixanta anys, i que elabora els seus productes amb aquesta filosofia.

Cansaladeria xarcuteria Roca

Aquesta empresa, els inicis de la qual daten al voltant del 1970, ha tractat l’elaboració dels seus productes d'una forma artesanal i de qualitat, elaborant-los amb fórmules tradicionals. En Jordi Roca és el mestre artesà que actualment està al capdavant d’aquesta xarcuteria ubicada a Vic.
 

Elaboració de la botifarra. Foto: Adrià Costa


La història de la xarcuteria s’inicia al 1970 amb Isidre Roca Parés, el qual va començar l'elaboració artesanalment dels productes de l’empresa amb una experiència en el sector de més de 25 anys. Al 1995 fou nomenat mestre artesà per la Generalitat, en mèrit als seus coneixements i productes.

Jordi Roca és la segona generació al cap davant de la xarcuteria, continuant amb la tradició familiar i també mestre artesà des de 2006. Les dues generacions de mestres artesans han proporcionat en els seus productes el descobriment de fórmules d'elaboració úniques.

A la xarcuteria s’elaboren productes propis com són la sobrassada, el xoriç, les botifarres de mil sabors com la botifarra d’escalivada, la llonganissa de Vic i el fuet de Vic.

La xarcuteria ofereix un taller teòric i pràctic, on s’explica de primera mà l'elaboració de cada un dels seus productes i on els mateixos visitants participen en l’elaboració de diferents productes.
 

Jordi Roca, propietàri de la xarcuteria Roca de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a