Pere Prat, renovat president d'ERC Osona amb el 93% dels vots

Els republicans celebren el congrés comarcal i escullen nova direcció, amb aires de continuïtat

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2015
Actualitzat el 15 de juliol a les 9:51h

Discuts de Pere Prat, al XVII Congrés Comarcal d'ERC Osona, aquest divendres a la sala Coll i Bardolet del Sucre. Foto: Adrià Costa


ERC Osona va celebrar aquest divendres, 10 de juliol, el seu XVII Congrés Comarcal. A l’acte, es va escollir la nova direcció permanent que continuarà estant liderada per Pere Prat (exalcalde de Manlleu) i Jordi Fàbrega (alcalde de Sant Pere de Torelló). La candidatura, que era l’única que es presentava, va obtenir el 93% dels vots.

Prat continuarà així, tal com ja va avançar Osona.com, en el càrrec de president, i Fàbrega, en el de vicepresident, portaveu i secretari de Política Municipal, que ja han ocupat en aquesta legislatura. La resta de components de la candidatura és molt semblant a la de l’anterior mandat, amb pocs retocs: el càrrec de vicepresident i secretari d’Organització l’ocuparà Jordi Casals; vicepresident i secretari d’Entorn, Joan Ballana; secretari de Finances, Lluís Rodríguez; secretària de Política Parlamentària i de la Dona, Rosa Altimiras; secretari d’Imatge, Jaume Vidal; secretària de Comunicació, Olga Marmol; secretari del Partit en Xarxa, David Camacho; i secretària de Formació, Isabel Vergés. Els representants del Consell Comarcal seran Joan Carles Rodríguez i Josep M. Freixanet; el representant del Consell d’Alcaldes, Àlex Garrido; i els vocals, Isaac Peraire i Josep Sallent.

Prat va encetar el congrés amb un informe del passat mandat on es van repassar els principals objectius aconseguits i es va posar èmfasi en el bon resultat obtingut per ERC a les últimes municipals. Cal recordar que, en les eleccions del 24 de maig, els republicans van aconseguir a Osona un 31,29% més de vots, passant a ser la segona força de la comarca a només tres regidors de la primera.

Prat també va presentar la nova candidatura, els membres que la integren, i les línies programàtiques de la mateixa.

Per la seva banda, Jordi Fàbrega va destacar que “ERC ha aconseguit representació en 41 de les 44 llistes on s'ha presentat a les municipals” i va recordar que tenien “la tasca de cohesionar els 160 regidors obtinguts i treballar perquè tothom se senti ben atès durant aquests quatre anys i per donar respostes a la ciutadania” que els ha fet confiança.

En aquest congrés també es van escollir Sergi Tarrés Sala i Lluís Argemí com a membres que representaran ERC Osona al Consell Nacional del partit. Marta Rovira, secretària general d'ERC, també va renovar com a primera persona candidata de la comarca al Parlament de Catalunya. Els altres candidats osonencs escollits per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya van ser Roger Corominas de Roda de Ter i Albert Marcè, alcalde de Rupit.

Finalment, Rovira, després de parlar sobre els principals punts de les ponències del congrés nacional que se celebrarà a Barcelona el 25 de juliol, va posar punt i final a l'acte anunciant que Esquerra ha de “reivindicar les qüestions que alguns pensen que estan de moda i que s'atribueixen a altres formacions polítiques com són el trencament del bipartidisme i la nova política que nosaltres els estem liderant”. I va reblar: “Ens definim com l'esquerra majoritària, guanyadora i que vol governar per fer el millor pel nostre país”.
Arxivat a