General Cable redueix el nombre d'acomiadaments de l'ERO de 289 a 196

L’acord al qual han arribat sindicats i la direcció de l’empresa permetrà salvar, com a mínim, 42 llocs de treball a la planta de Manlleu, on s’acomiadaran finalment 96 treballadors

Redacció Osona.com
10 de juliol del 2015
Actualitzat el 13 de juliol a la 13:49h

Treballadors de General Cable protestant a l'entrada de l'empresa a Manlleu, fa uns dies. Foto: Adrià Costa


Després de diverses reunions i d’un procés de mobilitzacions de la plantilla, la direcció de General Cable i la representació dels treballadors han arribat aquesta matinada a un principi d’acord sobre l'expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha permès reduir el nombre de persones afectades de 289 a 196, que corresponen a 73 desafectacions i a la creació de 20 nous llocs de treball a la planta de Montcada, que podran ser ocupats per treballadors de les fàbriques d’Abrera i de Manlleu, amb la qual cosa se salvarien 93 llocs de treball. Aquest acord haurà de ser ratificat en els propers dies per les assemblees de treballadors dels diferents centres de treball de General Cable.

L’afectació dels acomiadaments final per plantes será: a Abrera, 89; a Manlleu, 96; a Montcada, 0 (rebrà un mínim de 20 treballadors traslladats d’Abrera i Manlleu); i a Barcelona, 11. L’acord, si s’aprova, permetrà salvar, com a mínim, 42 llocs de treball a Manlleu, on incialment l’empresa proposava 138 acomiadaments.

CCOO d’Indústria de Catalunya i l’Unió Intercomarcal del Vallès Oriental-Maresme-Osona fan una valoració positiva de l’acord ja que, a més de reduir considerablement el volum d’afectats, les sortides es faran mitjançant prejubilacions, un pla de rendes per als treballadors que tinguin a partir de 57 anys a data de finalització de l’expedient, i baixes voluntàries incentivades, amb una indemnització de 45 dies per any, amb un màxim de 40 mensualitats, més una suma lineal de 6.000 euros.

L’acord s’ha assolit el dia després que el Parlament de Catalunya redactés una declaració institucional de solidaritat amb els treballadors de l’empresa, en què també es feia una crida a les parts implicades perquè treballessin per aconseguir un pla de viabilitat industrial i evitar deslocalitzacions.

 

Més informació sobre l'acord, des del web d'UGT

Arxivat a