Antonio Orozco, el musical «Idiota» i el Club Super3, caps de cartell de L'Atlàntida

Sisena temporada del teatre vigatà, amb un total de 32 espectacles per a tots els gustos

Presentació de la temporada, amb Lluís Vila d'Abadal, Susagna Roura i Ramon Ferrer
Presentació de la temporada, amb Lluís Vila d'Abadal, Susagna Roura i Ramon Ferrer | Albert Alemanay
Erik Marin
12 de juliol del 2015
Actualitzat el 13 de juliol a les 8:14h

Presentació de la programació de la sisena temporada de l'Atlàntida. Foto: Albert Alemany
 

L'Atlàntida de Vic va presentar aquest dijous, 9 de juliol, la programació de la sisena temporada que durarà des de setembre de 2015 fins al gener de 2016. Aquest semestre tindrà 32 espectacles amb 35 funcions en total. L'acte va anar a càrrec de Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic; Lluís Vila d'Abadal, director general de la Fundació Atlàntida; i Ramon Ferrer, programador de L'Atlàntida, Centre d'arts escèniques d'Osona.

Vila d'Abadal va remarcar l'alt nivell cultural que té la ciutat per damunt de moltes altres, i això provoca un públic actiu al qual se li han d'oferir grans espectacles i concerts. També va explicar la gran aposta per artistes locals i la clara voluntat de crear i atraure nous públics. Va destacar la presència de grans èxits teatrals estrenats a Barcelona i la centralitat de la música clàssica. El teatre vol obrir les portes a la gent amb dificultats econòmiques i per tant, amb “Apropa cultura”, les persones amb risc d'exclusió social podran veure alguns espectacles per només tres euros.

Roura va afirmar que continuen apostant per tota mena d'activitats. A més, va destacar que, a partir de gener de 2016, Vic serà la Capital de la Cultura Catalana i disposarà de més activitats durant tot l'any. Ferrer va mostrar algunes de les obres més destacades d'aquest semestre i va anunciar que enguany, per primer cop, s’ofereix la possibilitat d’adquirir entrades per a quatre propostes del semestre vinent: Els veïns de dalt, Otel·lo, Madame Butterfly, i el concert d’Anna Prohaska i Veronika Eberle.

 

Jordi Domènech i Maria Hinojosa. Foto promocional

L'espectacle inaugural que serà totalment gratuït tant per Padrins com per als amics del teatre es portarà a terme el diumenge 15 de novembre. Serà realitzat per la companyia vigatana Vol -Ras que enguany, amb l'espectacle "Da Capo" s'acomiaden dels escenaris després de 35 anys. A més, per tal de celebrar el 25è aniversari del cicle de concerts de Manlleu, Maria Hinojosa i Jordi Domènech faran el concert "Vida de Diva", diumenge 11 d'octubre. 

Pel que fa a la música moderna cal destacar a Joana Serrat, que diumenge 18 de desembre tancarà la seva gira amb un concert molt especial a la seva ciutat natal. Joan Miquel Oliver presentarà el seu nou disc "Pegasus", divendres 6 de novembre. També cal fer referència a Antonio Orozco, que divendres, 16 d'octubre, presentarà la seva gira "Único" a més dels seus èxits de sempre.

Alhora de parlar de la programació teatral, cal destacar els musicals "El Petit Príncep", "Somriures i llàgrimes" i "73 raons per deixar-te", protagonitzat per Abel Folk i Mercè Martínez. A més, el musical "Idiota" s'estrenarà diumenge 18 d'octubre de la mà de Jordi Casanovas amb Ramon Madaula i Anna Sahum. Com a grans produccions cal destacar la comèdia "Pels pèls" i el thriller d'Agatha Christie "La Ratonera", que es farà en castellà. El concert de Nadal anirà a càrrec de l'Akademie Für Alte Musik Berlin que s'encarregarà de tancar la nova edició dels cicles de Grans Concerts, Vic 2015.

La programació familiar comptarà amb diverses propostes de música, teatre, circ, entre moltes altres. Cal destacar l'espectacle per a nadons, "Bítels per a nadons", que es farà el 17 d'octubre. A més, dissabte 12 de desembre, hi haurà el concert "SP3-Somnis" a càrrec del Club Super3.

La venda d'entrades i abonaments per al públic en general començarà a partir del 21 de juliol. Els padrins de l'Atlàntida ja poden adquirir les entrades, mentre que els amics de L'Atlàntida ho podran fer a partir del 14 de juliol.

Finalment, Roura va voler destacar el projecte “L'Atlàntida educa” amb col·laboració amb els centres docents de la ciutat. Es dissenyen programes conjunts, per tal d'informar prèviament als alumnes sobre els espectacles que es realitzin, va afegir. A més, "L'Atlàntida Itinerant" continuarà viatjant per tota la comarca per tal de promoure la captació de nous públics i donar-la a conèixer encara més.
 

Més informació i compra d'entrades, al web de l'Atlàntida
 

Antonio Orozco. Foto promocional

Arxivat a