El Parlament se solidaritza amb els treballadors de General Cable

Una declaració institucional consensuada per tots els partits fa una crida a les parts implicades a treballar per aconseguir un pla de viabilitat | L’empresa pretén acomiadar 289 persones

Redacció Osona.com
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:31h

Treballadors de General Cable protestant a l'entrada de l'empresa a Manlleu, fauns dies. Foto: Adrià Costa


El Parlament de Catalunya va redactar aquest dimecres, 8 de juliol, una declaració institucional de solidaritat amb els treballadors de l’empresa General Cable, en què també es fa una crida a les parts implicades perquè treballin per aconseguir un pla de viabilitat industrial i evitar deslocalitzacions. La declaració la va llegir el secretari quart de la mesa, David Companyon, i estava consensuada per tots els partits de la cambra catalana: CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C’s, PP i CUP.

La multinacional General Cable ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que té per objectiu retallar 289 llocs de treball, una xifra que representa un terç de la plantilla que la companyia té a tot el país. L’afectació per plantes seria: 123 a Abrera, 138 a Manlleu, 14 a Montcada i Reixach i 14 a les oficines centrals de Barcelona. Els treballadors estan portant a terme mobilitzacions contra la mesura.

---------------------------
Declaració del Parlament de Catalunya sobre l'empresa General Cable
Tram. 401-00038/10


Davant la crisi que està travessant l'empresa General Cable, el Parlament de Catalunya vol expressar la seva solidaritat amb els treballadors i la seva preocupació per la viabilitat d'aquesta empresa a Catalunya, atesa la importància que la seva activitat industrial té per a Catalunya en conjunt i, en particular, per a Abrera, Barcelona, Manlleu i Montcada i Reixac, i també per a les seves empreses subministradores.

Per aquest motiu, el Parlament de Catalunya fa una crida a totes les parts implicades –Govern, empresa i representants dels treballadors– a treballar per la consecució d'un pla de viabilitat industrial que tingui per objectiu, entre d'altres:

- Ajudar a millorar la xarxa elèctrica i preveure'n les necessitats d'inversió, aprofitant tant com sigui possible el Pla d'inversions de la Unió Europea, conegut com a Pla Juncker, tot exigint a les empreses concessionàries el compliment dels compromisos d'inversió.

- Ajudar a mantenir a Catalunya la seva activitat de recerca i desenvolupament.

- Facilitar les homologacions de les plantes per a assegurar-ne la permanència i la viabilitat futura.

- Facilitar les homologacions de producte per a assegurar la fabricació de productes amb futur.

- Cercar mesures per a evitar les deslocalitzacions de l'activitat.

El futur econòmic de Catalunya depèn en gran manera del futur de l'activitat industrial, atès que és el sector que genera més llocs de treball estables i de qualitat ¡ atès el seu paper com a motor de moltes altres activitats econòmiques.


Palau del Parlament de Catalunya, 8 de juliol de 2015
Arxivat a