Els regidors de Capgirem Vic vesteixen samarretes reivindicatives per Sant Miquel

Els edils trenquen una norma no escrita per reclamar que el bisbat pagui l’IBI

Katia Junks, diumenge
Katia Junks, diumenge | José M. Gutiérrez
Pere Pratdesaba
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:32h

La regidora de Capgirem Vic, Katia Junks, amb la samarreta reivindicativa. Al darrere, l'estàtua de sant Miquel. Foto: José M. Gutiérrez


Els actes més institucionals de la festa major de Vic se celebren la diada de Sant Miquel, 5 de juliol, que enguany ha coincidit amb un diumenge. A les activitats hi solen participar gairebé la majoria de regidors de l’Ajuntament, que en aquesta edició van haver d’aguantar una bona calorada durant els balls a la plaça de la Catedral, a peu dret, a les escales del temple, fent costat al bisbe de Vic, Romà Casanovas.

Els regidors aprofiten la diada de Sant Miquel per vestir els seus millors abillaments. Així, vam poder veure l’alcadessa Anna Erra, amb un vestit de tires negre, molt correcte i formal; Susagna Roura no va dubtar en posar-se un vestit llarg amb pamela inclosa; Titi Roca, fidel a la seva regidoria, es va presentar amb un conjunt del tot esportiu; sense oblidar les jaquetes i corbates d’alguns dels altres regidors.

La nota discordant de tot plegat la van posar els quatre regidors de Capgirem, que van trencar una norma no escrita i van tornar a mostrar la seva faceta més reivindicativa, vestint samarretes negres on s’hi podia llegir la següents inscripció: “IBISBAT DE VIC. Contra la pobresa, que el bisbat de Vic pagui l’IBI a la ciutat dels sants”. Una demanda que va prendre més volada en uns actes amb molts vincles religiosos i amb una parafernàlia que comparteixen regidors i bisbe de Vic.

L’Església, en virtut d’una llei d’àmbit estatal, està exempta de pagar l’IBI. El debat sobre si caldria aplicar l’impost a les propietats del bisbat de Vic no es nou a la ciutat i en alguna ocasió ha arribat fins i tot al ple municipal. Les exempcions de l’IBI del bisbat, segons ICV-EUiA, suposen un total de 260.000 euros anuals.
 

Galeria de fotos de la diada de Sant Miquel a la festa major de Vic (J.M. Gutiérrez)

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)